DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru kabinets apstiprina Valdības rīcības plānu turpmākajiem četriem gadiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 10. februārī Ministru kabinets apstiprināja Valdības rīcības plānu, kas ir cieši sasaistīts ar valsts attīstības mērķiem un konkrētiem sasniedzamiem rādītājiem un nosaka valdības darba kārtību un īstenojamos pasākumus nozaru politikās turpmākajiem četriem gadiem – līdz 2018. gadam.

Valdības rīcības plāns (VRP) nosaka konkrētus pasākumus Deklarācijas par Laimdotas Straujumas vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību (deklarācija) īstenošanai. VRP Ministru prezidentes vadībā ir izstrādājis Pārresoru koordinācijas centrs (PKC), sadarbībā ar visām ministrijām, Valsts kanceleju, sociālajiem un sadarbības partneriem un nevalstiskajām organizācijām.

Pirmo reizi deklarācija un VRP ir sasaistīti ar rezultatīvajiem rādītājiem – atbilstoši Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020. gadam mērķa rādītājiem –, kas ļaus novērtēt valdības darba virzību atbilstoši nospraustajam valsts attīstības virzienam un sasniedzamajiem mērķiem. Orientācija uz rezultātu nodrošinās valsts attīstības plānošanas sasaisti ar mērķtiecīgu vidējā termiņa budžeta plānošanu un valsts un pašvaldību pieņemto lēmumu saskaņotību. Tiks noteikti konkrēti virzieni, kuros veikt investīcijas, lai vairotu ekonomisko aktivitāti, nodarbinātību reģionos un veicinātu ikviena iedzīvotāja labklājību, konkurētspēju un drošību atbilstoši sabiedrības gaidām par ekonomiski attīstītu un stabilu valsti.

Valdības darba prioritātes turpmākajam četru gadu periodam ir: tautsaimniecības izaugsme, ģimenes un indivīda dzīves kvalitāte un valsts drošība, pie kā paredzēts strādāt, īstenojot kopumā 183 deklarācijas uzdevumus. VRP ir ieplānota rīcība katrā no 183 deklarācijas uzdevumiem, piedāvājot kopā 572 VRP pasākumus deklarācijas īstenošanai. VRP paredz īstenot pasākumus tādās jomās kā: tautsaimniecība, sociālā un ienākumu nevienlīdzība un veselība, demogrāfija un kultūra, nacionālā identitāte, saliedētība, reemigrācija un informatīvā telpa, tiesu sistēmas reformas, ārpolitika un sabiedrības drošība un aizsardzība. Vienlaikus tiks uzsākta arī Eiropas strukturālo un investīciju fondu programmu ieviešana 2014.–2020. gada plānošanas periodā.

VRP izpildi nodrošinās visas ministrijas, Valsts kanceleja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome, Sabiedrības integrācijas fonds un PKC. VRP īstenošanas uzraudzību koordinē PKC, apkopojot un ievietojot institūciju sniegto aktuālo informāciju par VRP izpildi PKC mājaslapā: www.pkc.gov.lv.

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību ir politisko vadlīniju dokuments, kuru, izvērtējot hierarhiski augstākos ilgtermiņa un vidēja termiņa attīstības plānošanas dokumentus un nacionālās drošības politikas plānošanas dokumentus, izstrādā visam Ministru kabineta pilnvaru laikam un kurš ietver Ministru kabineta darbības prioritātes, uzdevumus, kā arī sasniedzamos mērķus un rezultātus. VRP savukārt ietver konkrētus paveicamos pasākumus, lai sasniegtu deklarācijā izvirzītos mērķus un izpildītu noteiktos uzdevumus

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI