DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsole par tiesībām veikt studējošā un studiju kreditēšanu ar valsts galvojumu noslēdzas bez rezultātiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 30. janvārī, Finanšu ministrijas rīkotā izsole kredītiestādēm par tiesībām 2015. gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu tika noslēgta bez rezultātiem.

Izsolē piedalījās tikai viens dalībnieks – SEB banka. Bankas piedāvātā procentu likme pārsniedza noteikto maksimāli pieļaujamo likmes apmēru studiju un studējošo kredītiem. Izsole tika izbeigta bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 8. jūlija noteikumu Nr.391 "Kārtība, kādā gadskārtējā valsts budžeta likumprojektā iekļauj pieprasījumus valsts vārdā sniedzamajiem galvojumiem, un galvojumu sniegšanas un uzraudzības kārtība"" 77. punkta nosacījumiem, finanšu ministrs pirms izsoles nosaka maksimāli pieļaujamo likmes apmēru studiju un studējošo kredītiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu. Savukārt gadījumā, ja izsoles dalībnieku nosolītās procentu likmes atbilstošajam kredītu veidam pārsniedz šo noteikumu 75. punktā minēto likmi, izsole tiek izbeigta bez rezultātiem un rīkota atkārtoti.

Izsoles noteikumi un maksimāli pieļaujamās likmes apmērs studiju un studējošo kredītiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu apstiprināti ar Finanšu ministrijas rīkojumu. Izsoles komisijas sastāvā darbojas Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valsts kases pārstāvji. Izsolē var piedalīties jebkura Latvijā reģistrēta kredītiestāde un ārvalstu bankas nodaļa, kura var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijas Republikas teritorijā.

Aleksis Jarockis
Komunikācijas departamenta direktors

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI