DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Vīnē atklāta Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Austrijā informē:
23. janvārī Vīnes rātsnamā notika svinīgs Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākums. Rātsnama Ģerboņu zālē ievadvārdus pirms koncerta teica Latvijas vēstnieks Austrijā Edgars Skuja, Latvijas Pastāvīgais pārstāvis Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO), ANO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē, vēstnieks Bahtijors Hasans un Vīnes Landtāga Eiropas un ārlietu komitejas priekšsēdētāja Elizabete Vituša (Dr. Elisabeth Vitouch).

Vēstnieks E. Skuja norādīja gan uz prezidentūras nozīmi un izaicinājumiem, gan vienlaicīgi uz iespēju popularizēt Latviju Austrijā, organizējot politiskus un kultūras pasākumus.

B. Hasans uzsvēra, ka 2014. gads ir bijis izaicinājumu pilns vienai no Eiropas pamatvērtībām – drošībai. Atklāts dialogs un politiskā griba arī turpmāk būs noteicošie faktori starptautisko problēmjautājumu veiksmīgai atrisināšanai.

Latviešu un austriešu mūziķi koncerta ievadā izpildīja Eiropas himnu. Koncertā izskanēja gan latviešu komponistu Jāņa Mediņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbi, gan Johanna Štrausa, Ludviga van Bēthovena, Franča Šūberta, Kloda Debisī un Džuzepes Verdi skaņdarbi, kā arī operu ārijas. Latviešu mūziķus – čellisti Martu Sudrabu, pianistes Ievu Ošu un Maiju Kārkliņu, solisti Margaritu Vilsoni atbalstīja kolēģi no Grācas operas – kurators Māris Skuja, solisti Vilfrīds Celinka (Wilfried Zelinka), Darja Masiero (Daria Masiero), Tatjana Mijusa (Tatjana Miys), Deivids Makšeins (David McShane) un Vīnes Simfoniķu solo klarinetists Geralds Pahingers (Gerald Pachinger).

Pasākumu apmeklēja Austrijas parlamenta, valdības un citu institūciju pārstāvji, Vīnes diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas goda konsuli, kā arī latviešu diasporas organizāciju pārstāvji.

Pēc koncerta vēstnieki E. Skuja un B. Hasans aicināja viesus uz pieņemšanu.

Latvijas Republikas vēstniecība Austrijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI