DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas mūzikas talanti atklāj Latvijas prezidentūru Budapeštā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga”, atskaņojot latviešu un ungāru komponistu darbus, 22. janvārī Budapeštā atklāja Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē. Klausītājus īpaši emocionāli aizkustināja Pētera Vaska fantāzija „Vox amoris” ar vijoles solo Vinetas Sareikas izpildījumā. Koncertā izskanēja arī Oskara Herliņa un Bēlas Bartoka (Béla Bartók ) skaņdarbi.

Uzrunājot pasākuma viesus, vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis uzsvēra, ka Latvija lepojas ar saviem mūzikas talantiem, Latvijas talanti ir plaši pazīstami arī pasaulē un regulāri sadarbojas ar pasaules klases vadošajiem orķestriem, kā arī uzstājas pasaules ievērojamākajās koncertzālēs. Vēstnieks arī izteica īpašu pateicību "Sinfonietta Rīga" mūziķiem: "Mūziķu loma kā kultūras diplomātiem ir tikpat svarīga kā diplomātu loma vēstniecībās, jo mūzikas varai nav valodas barjeru".

Pēc koncerta viesiem bija iespēja nobaudīt latviešu mūsdienu virtuves uzkodas, kuras sagādāja restorāns "Bibliotēka Nr. 1" šefpavāra Māra Jansona vadībā. Pasākumu apmeklēja Ungārijas parlamenta, Ārlietu un Kultūras ministriju, diplomātisko pārstāvniecību, sabiedrisko un kultūras organizāciju pārstāvji, kā arī Ungārijā dzīvojošie latvieši.

23. janvārī Latvijas mūzikas dienu ietvaros, ko organizēja Latvijas vēstniecība Ungārijā sadarbībā ar Budapeštas Mūzikas centru (BMC), notika arī pianista Vestarda Šimkus klavierkoncerts. Latviešu talants atskaņoja P. Vaska "Gadalaiki" un ungāru komponista Ferenca Lista (Ferenc Liszt) skaņdarbus.

Pirms koncerta mūzikas cienītājiem bija unikāla iespēja piedalīties sarunā ar komponistu P. Vasku par viņa skaņdarbiem, to tapšanas procesu, iedvesmas avotiem, īpaši izceļot Latvijas dabas lomu.

Latvijas mūzikas dienas Budapeštā 24. janvārī noslēdza Denisa Paškeviča džeza kvartets "Resonance".

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI