DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ņujorkā atklāta Latvijas mākslinieku izstāde „Lilijas baseins”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība ASV informē:
21. janvārī Modernās mākslas izstāžu centrā „Art in General” Ņujorkā Latvijas vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs Andris Razāns un Latvijas pastāvīgais pārstāvis Apvienoto Nāciju Organizācijā Jānis Mažeiks atklāja modernās mākslas izstādi „Lilijas baseins” (Lily’s Pool), kas ir viens no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē publiskās diplomātijas un kultūras pasākumiem Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV).

Izstādes atklāšanas runā vēstnieks A. Razāns uzsvēra: "ES nav tikai leģislatīva, administratīva vai politiska savienība. ES, pirmkārt, ir 28 Eiropas kultūru savienība, un Latvijas kultūra ir viena no tām. Bez Latvijas klātbūtnes ES kultūras aina būtu nepilnīga". Vēstnieks pateicās Modernās mākslas izstāžu centram "Art in General" Ņujorkā un mūsdienu mākslas centram "kim?" Rīgā par šo lielisko iespēju parādīt Latvijas un Eiropas kultūras identitāti Ņujorkā.

"Šādas izstādes ir iespēja diplomātiem izrauties no ANO darba ikdienas, bet jaunajiem Latvijas māksliniekiem tā ir iespēja sevi parādīt Ņujorkas kultūras vidē. Esam gandarīti par iespēju turpināt sadarbību ar "kim?" un "Art in General", ko aizsākām pirms gada", uzrunājot klātesošos, teica vēstnieks J. Mažeiks. Savukārt Modernās mākslas izstāžu centra "Art in General" direktore Anna Barlova (Anne Barlow) izteica gandarījumu un pagodinājumu par iespēju kopā ar sanākušajiem "Art in General" valdes locekļiem, diplomātiem, draugiem un atbalstītājiem, kā arī talantīgajiem Latvijas māksliniekiem atzīmēt Latvijas prezidentūras ES Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmas ASV uzsākšanu.

Izstāde "Lilijas baseins" ir vairāku Latvijas mākslinieku kopīga izstāde starptautiskās sadarbības programmas ietvaros, ko īsteno Modernās mākslas centrs "kim?" Rīgā un Modernās mākslas izstāžu centrs "Art in General" Ņujorkā, Ņujorkas štatā. Izstādē piedalās mākslinieki Kaspars Groševs, Ieva Kraule, Darja Meļņikova, Miks Mitrēvics, Kristīne Kursiša, Evita Vasiļjeva un Armands Zelčs.   

Apmeklētājiem izstāde būs atvērta no 22. janvāra līdz 21. februārim.

Latvijas vēstniecība ASV

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI