DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Itālijā Artis Bērtulis sveic konkursa par ES paplašināšanās desmitgadi uzvarētājus

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Romā informē:
23. janvārī Latvijas vēstnieks Artis Bērtulis piedalījās svinīgā pasākumā, lai sveiktu uzvarētājus konkursā par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās desmitgadi. Konkurss tika izsludināts 2014. gadā, sadarbojoties Itālijā akreditētajām ES vēstniecībām, kuras kļuva par tās dalībvalstīm 2004. gadā Romas pilsētas Domei un EK pārstāvniecībai Itālijā.

ES paplašināšanās desmitgadei veltītais konkurss izraisīja lielu skolnieku interesi un tajā piedalījās piecpadsmit Romas mācību iestādes un vairāk nekā 700 skolnieki. Konkursam skolnieki gatavoja darbus gan grafisku ilustrāciju veidā, kas ataino ES paplašināšanos, kā arī veica pētījumus par ES paplašināšanās vēsturisko nozīmi un ietekmi uz ES attīstību.

Vēstnieks A. Bērtulis sveica konkursa uzvarētājus - piecu Romas skolu audzēkņus, dāvinot tiem grāmatas par Latvijas vēsturi un Latvijas saldumus.

Pasākumā piedalījās ES dalībvalstu vēstnieki un skolnieki - konkursa uzvarētāji. Vēstnieks A. Bērtulis pārstāvot Latviju, ES Padomē prezidējošo valsti, uzrunā uzsvēra 2004. g paplašināšanās vēsturisko nozīmi un informēja par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm un prezidentūras mērķiem.

Latvijas Republikas vēstniecība Romā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI