DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstniece Elita Kuzma Ziemeļreinā-Vestfālenē iepazīstina ar Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Berlīnē informē:
22. un 23. janvārī Latvijas vēstniece Vācijas Federatīvajā Republikā Elita Kuzma apmeklēja Ziemeļreinas-Vestfālenes (Nordrhein-Westfalen) galvaspilsētu Diseldorfu (Dűsseldorf), lai iepazīstinātu federālās zemes Landtāgu, valdību un sabiedrību ar Eiropas Savienības (ES) Padomē prezidējošās valsts Latvijas prioritātēm.

22. janvārī vēstniece ar prezidentūras prioritātēm iepazīstināja Ziemeļreinas-Vestfālenes Eiropas, mediju un federālo lietu ministres Dr. Angelikas Švallas-Dīrenas (Ministerin fűr Bundesangelegenheiten, Europa und Medien Dr. Angelica Schwall-Düren) federālās zemes Valsts kancelejā rīkotā publiskā pasākuma viesus. Pasākumā tika demonstrēts Latvijas Institūta un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta kopīgi veidotais video. Pasākuma apmeklētāji aktīvi izmantoja iespēju uzdot vēstniecei jautājumus.

23. janvārī vēstniece apmeklēja Ziemeļreinas-Vestfālenes Landtāga prezidentes Karīnas Gēdekes (Landtagspräsidentin Carina Gödecke) rīkoto pieņemšanu, kurā piedalījās Landtāgā ievēlēto frakciju pārstāvji. Noslēdzot Diseldorfas apmeklējuma programmu, vēstniece uzstājās Ziemeļreinas-Vestfālenes Landtāga Eiropas lietu komisijas sēdē, kurā informēja par Latvijas prezidentūras prioritātēm.

Ziemeļreina-Vestfālene ir pirmā federālā zeme ārpus Berlīnes, kur Latvija iepazīstina ar savām prezidentūras prioritātēm. Ziemeļreinu-Vestfāleni ar Latviju saista gan ciešas vēsturiskās, gan ekonomiskās saites. Šajā federālajā zemē atrodas Latviešu centrs Minsterē un vēsturiski lielākā Vācijā dzīvojošo latviešu kopiena. Ziemeļreinā-Vestfālenē dzīvo apmēram ceturtdaļa visu Vācijā dzīvojošo tautiešu. Šī federālā zeme ir mājvieta elektroenerģijas koncernam EON – vienam no uzņēmuma "Latvijas Gāze" lielākajiem akcionāriem, kas šobrīd ir arī lielākais Vācijas investors Latvijā.

Federālās zemes Vācijā tradicionāli aicina ES Padomē prezidējošās valsts vēstnieku apmeklēt Landtāgu un valdību, lai informētu tos par prezidējošās valsts prioritātēm un aktualitātēm.

Latvijas vēstniecība Berlīnē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI