DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Andrejs Pildegovičs Minskā atklāj Latvijas un Baltkrievijas ekspertu diskusiju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. janvārī Latvijas vēstniecībā Minskā norisinājās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanas pasākums - seminārs, kurā Latvijas un vietējie eksperti diskutēja par Baltkrievijas politiskās un sociāli ekonomiskās attīstības tendencēm reģionālās situācijas iespaidā un perspektīvām, ko var sniegt sadarbības uzlabošana ar ES.

Pasākumu ar uzrunu atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, kurš klātesošos iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm un informēja par Latvijas un Baltkrievijas attiecību aktualitātēm.

Seminārā ar priekšlasījumu par ES un Baltkrievijas attiecību aktualitātēm uzstājās Latvijas ārpolitikas direktors Andris Sprūds, savukārt Baltkrievijas Neatkarīgā sociāli – ekonomisko un politisko pētījumu institūta eksperti informēja par sava pēdējā pētījuma rezultātiem, kurā skaidroja sabiedrības viedokli par iekšpolitisko procesu attīstību valstī.

Pasākuma turpinājumā izvērsās diskusija starp ekspertiem un uzaicinātajiem viesiem par iespējām, ko Baltkrievijai sniedz iesaistīšanās Eiropas kaimiņattiecību politikas iniciatīvu formātos un soļiem, kas abpusēji būtu jāveic, lai Austrumu partnerības ietvaros realizēto projektu rezultātus izjustu katrs valsts iedzīvotājs.

Latvijas vēstniecības Baltkrievijā organizēto pasākumu apmeklēja Minskā akreditētie ārvalstu diplomāti un starptautisko organizāciju pārstāvji, Baltkrievijas valsts iestāžu amatpersonas un augstskolu mācībspēki, kā arī masu mediju pārstāvji.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI