DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalās jaunās "Olainfarm" gatavo zāļu formu ražotnes atklāšanā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 13.janvārī, Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās farmācijas kompānijas AS "Olainfarm" jaunās gatavo zāļu formu ražotnes atklāšanas pasākumā.

Jaunās ražotnes atklāšanas laikā Valsts prezidents teica: "’Šis jaunais projekts liecina, ka Olainfarm saņemtā balva par eksporta čempionu ir bijusi vairāk kā atbilstoša. Farmācija ir joma, kas dod lielas iespējas iziet pasaules tirgos. Lai jums veicas arī turpmāk!"

Jaunā gatavo zāļu ražotne ir izveidota, pārbūvējot centrālā siltummezgla ēku, tās platība ir 2112 kvadrātmetri. Ēkai ir divi stāvi, tā ir savienota ar "Olainfarm" gatavo zāļu ražotni. Pirmajā stāvā atrodas gatavo zāļu mazo sēriju ražošanas iecirknis un gatavo zāļu formu izstrādes laboratorija, otrajā - nitrofurānu zāļu ražošanas iecirknis un tam pakārtotā nitrofurānu preparātu laboratorija, kurā tiks nodrošināta kvalitātes kontrole zāļu ražošanas procesā. 

Modernizētajā nitrofurānu zāļu ražošanas iecirknī atbilstoši Labas ražošanas praksei tiks ražoti esošie "Olainfarm" nitrofurānu rindas produkti ar antibakteriālu efektu ("Furamags, "Furagīns", "Furadonīns", "Furasols"), kā arī pēc izstrādes pabeigšanas tajā sāks ražot jaunu preparātu. Ar jaunajām iekārtām ir būtiski palielināta ražošanas procesa efektivitāte, padarot to augsti tehnoloģisku un vienlaikus samazinot elektroenerģijas patēriņu.

Gatavo zāļu mazo sēriju ražošanas iecirknis izveidots, lai "Olainfarm" varētu ražot zāles stabilitātes pētījumiem, pētnieciskajiem mērķiem un tehnoloģiju mērogošanai, kā arī nelieliem pasūtījumiem. Tā iekārtas nodrošina iespēju optimizēt tehnoloģiju izmantošanu un samazināt mazo sēriju ražošanas izmaksas. Uz jauno ražotni ir pārvietota uzņēmuma gatavo zāļu formu izstrādes laboratorija.

AS "Olainfarm" jaunās gatavo zāļu formu ražotnes izveide ir lielākais finansiālais ieguldījums farmācijas ražošanas attīstībā Baltijas valstīs 2014.gadā. Projekta kopējās izmaksas ir 9,6 miljoni eiro, no kuriem 2,5 miljoni eiro ir pieprasītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. No kopējām projekta investīcijām 4,1 miljons tika ieguldīts būvniecībā, 4,8 miljoni ražošanas iekārtās un 0,53 miljoni analītiskajās iekārtās.

Jaunā gatavo zaļu formu ražotne izveidota projektā "Augstas pievienotās vērtības investīcijas nitrofurānu zāļu ražošanā", par kuru 2012.gada 15.augustā AS "Olainfarm" noslēdza līgumu Nr. L-APV-12-0039 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI