DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Sabiedriskā labuma organizācijām būs jāsniedz detalizēta informācija par ziedojumu un dāvinājumu izlietojumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) informē, ka, veicot grozījumus Ministru kabineta (turpmāk – MK) noteikumos Nr.928 un Nr.808 , precizēta organizāciju, kam piešķirts sabiedriskā labuma statuss (turpmāk – SLO), gada pārskatu iesniegšanas kārtība. Jaunā kārtība ļaus rast detalizētāku priekšstatu par SLO līdzekļu izlietojumu. Noteikumi stājas spēkā 2015.gada 1.janvārī un piemērojami gada pārskatiem par 2015.gadu un nākamajiem pārskata gadiem.

VID informē, ka 2015.gada 1.janvārī spēkā stāsies grozījumi noteikumos par gada pārskatu iesniegšanas kārtību reliģiskām organizācijām, biedrībām, nodibinājumiem, kam piešķirts SLO statuss.

Turpmāk minētajām organizācijām gada pārskats VID būs jāiesniedz ne vēlāk kā līdz nākamā gada 31.martam VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) vai papīra veidā.

Cita starpā grozījumos noteikts, ka visām SLO būs jāsniedz detalizēta informācija par izlietotajiem ziedojumiem un dāvinājumiem, bet to biedrību, nodibinājumu, kuru apgrozījums pārskata gadā pārsniedz 800 000 EUR, gada pārskats būs jāpārbauda zvērinātam revidentam.

Viena no obligātajām gada pārskata sastāvdaļām ir ziedojumu un dāvinājumu pārskats, kas sastāv no diviem pielikumiem.

Jaunajos noteikumos svītrots punkts, kas paredzēja, ka organizācijām, kas ieguvušas SLO statusu, gada pārskatā jāiekļauj no vispārējiem ziedojumiem veiktais administratīvo izdevumu pārskats.

Līdz minētajiem grozījumiem nebija noteikts, kāda informācija sniedzama par ziedojumu un dāvinājumu izlietojumu, un netika noteikta informācijas detalizācijas pakāpe. Tagad ikvienai SLO statusu ieguvušai organizācijai noteikti administratīvie izdevumi, kas norādāmi ziedojumu un dāvinājumu pārskata 4.pielikumā "Detalizēta informācija par izlietotajiem ziedojumiem un dāvinājumiem".

Atgādinām, ka MK 2014.gada 2.decembrī ir izdevis noteikumus Nr.731 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 14.novembra noteikumos Nr.928 "Noteikumi par reliģisko organizāciju gada pārskatiem"" un noteikumus Nr.732 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumos Nr.808 "Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem"", kas stāsies spēkā 2015.gada 1.janvārī un piemērojami gada pārskatiem par 2015.gadu un nākamajiem pārskata gadiem.

Plašāka informācija par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu pieejama VID mājaslapā sadaļā "Noderīgi" – "Sabiedriskā labuma statuss".

Atgādinām, ka iedzīvotāji konsultācijas var saņemt, sazinoties ar VID pa informatīvo tālruni 67120000, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī sūtīt savu jautājumu, izmantojot VID mājaslapas sadaļu "Uzdot jautājumu VID".

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI