DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Mainās speciālā iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas kārtība Rīgas un Ventspils komersantiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) atgādina, ka ar 2015.gada 1.janvāri mainīsies speciālā kārtība attiecībā uz Rīgas pašvaldības teritorijā un Ventspils pašvaldības teritorijā reģistrēto nodokļu maksātāju iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieskaitīšanu valsts un pašvaldības budžetā. No 2015.gada 1.janvāra iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi par minēto pašvaldību teritorijā reģistrētajiem nodokļu maksātājiem būs jāveic tikai Valsts kases iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadales kontā, norādot šādus rekvizītus:

Saņēmējs

Reģistrācijas kods

BIC kods

Konta numurs

Nosaukums

Valsts kase 90000050138 TRELLV22 LV91TREL1060000110000
  Ieņēmumi no
iedzīvotāj
ienākuma nodokļa

Ar 2015.gada 1.janvāri Rīgas dome un Ventspils pilsētas dome slēgs tos iedzīvotāju ienākuma nodokļa norēķina kontus, uz kuriem līdz šim bija jāskaita ieturētās iedzīvotāju ienākuma nodokļa summas par Rīgā deklarētajiem darba ņēmējiem un par Ventspilī deklarētajiem darba ņēmējiem.

Sākot ar 2015.gada 1.janvāri, Valsts kases iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadales kontā jāiemaksā arī tie iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi, kas saskaņā ar iepriekš pieņemtajiem VID lēmumiem vēl šogad (2014.gadā) maksājami Rīgas domes vai Ventspils pilsētas domes norēķinu kontos.

Atgādinām, ka darba devējam algas nodoklis jāietur un jāiemaksā budžetā tajā pašā dienā, kad tiek izmaksāta darba samaksa.

Minētās izmaiņas nosaka Ministru kabineta 2014.gada 3.novembra noteikumi Nr.680 "Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.899 "Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" normu piemērošanas kārtība"".

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI