18. decembrī, 2014
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropas Komisija apstiprinājusi starpreģionu sadarbības programmu URBACT III 2014.-2020. gadam

2014. gada 17. decembrī Eiropas oficiāli apstiprinājusi starpreģionu sadarbības programmu URBACT III 2014.-2020. gadam, kurā pilsētvides attīstības aktivitātēm būs pieejams Eiropas Reģionālā attīstības fonda (turpmāk - ERAF) finansējums 69 miljonu euro apmērā.

URBACT III ir Eiropas Savienības pieredzes apmaiņas un mācību programma, kura veicina ilgtspējīgu pilsētvides attīstību visos reģionos. URBACT III galvenais darbības virziens ir starptautiskie tīkli, kuru mērķis sniegt atbalstu pilsētām integrētu pilsētvides stratēģiju izstrādē un īstenošanā, savstarpējā pieredzes apmaiņā un labās prakses tālāknodošanā.

Latvijā reģistrēti finansējuma saņēmēji dalībai projektos var saņemt ERAF līdzfinansējumu 85% apmērā.

Sīkāka informācija par programmu pieejama VARAM mājas lapā www.varam.gov.lv un URBACT III programmas mājas lapā http://urbact.eu

Kontaktpersona Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā: Jūlija Jakovļeva, tālr. 67026488, e-pasts: julija.jakovleva@varam.gov.lv

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija