DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Eiropas Komisija apstiprinājusi Centrālā Baltijas jūras reģiona programmu 2014.-2020. gadam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2014. gada 16. decembrī Eiropas Komisija (turpmāk - EK) oficiāli apstiprinājusi Centrālā Baltijas jūras reģiona programmu 2014.-2020. gadam (EK lēmums Nr. C(2014) 9980), kuras ietvaros pārrobežu sadarbības projektiem būs pieejams Eiropas Reģionālā attīstības fonda (turpmāk - ERAF) finansējums 115 miljonu eiro apmērā.

Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas mērķis ir sekmēt ilgtspējīgu reģiona izaugsmi, panākot līdzsvaru starp ekonomikas un vides interesēm. Šīs programmas ietvaros 2014.-2020. gadā ir iespējams saņemt finansiālu atbalstu projektiem, kas ievieš darbības konkurētspējīgas ekonomikas veidošanas, dabas un kultūras resursu ilgtspējīgas kopīgas izmantošanas, transporta, preču un cilvēku plūsmas, kā arī mazo ostu pakalpojumu uzlabošanas, kvalificēta un sociāli iekļaujoša reģiona attīstīšanas aktivitātēs.

Programmai ir trīs apakšprogrammas – Centrālā Baltijas jūras reģiona apakšprogramma, Dienvidsomijas-Igaunijas apakšprogramma un Arhipelāga un salu apakšprogramma. Latvija piedalās Centrālā Baltijas jūras reģiona apakšprogrammā.

Latvijā reģistrēti finansējuma saņēmēji no Rīgas, Pierīgas, Kurzemes, Zemgales un Vidzemes reģioniem šīs programmas ietvaros var saņemt ERAF līdzfinansējumu 85% apmērā.

Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 kontaktpersona Latvijā - Līga Djačenko, tālr: +37166016588.

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI