DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima rīt sanāks uz rudens sesijas pēdējo kārtējo sēdi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 18.decembrī, sanāks uz pēdējo kārtējo sēdi rudens sesijā. Saeimas darba kārtībā ir pamatlikuma grozījumi, kas paredz mainīt Valsts prezidenta vēlēšanu principu, nosakot, ka tiešās vēlēšanās Valsts prezidentu ievēl Latvijas balsstiesīgie pilsoņi.

Lai izstrādātu Maksātnespējas likuma grozījumiem atbilstošas procesuālās normas, likuma izmaiņas likuma spēkā stāšanos paredz atlikt līdz nākamā gada 1.martam. To paredz grozījumi Maksātnespējas likumā, ko Saeima kā steidzamus rīt skatīs galīgajā lasījumā.

Lai veicinātu kultūras mantojuma pienācīgu saglabāšanu un pieejamību internetā, nodrošinot atļauju izmantot nenosakāmu autortiesību subjektu darbus bez autortiesību īpašnieku piekrišanas, Saeima galīgajā lasījumā kā steidzamus vērtēs grozījumus Autortiesību likumā.

Pirmajā lasījumā Saeima rītdien skatīs jauno Valsts dienesta likumprojektu, kas paredz ieviest vienotu dienestu valsts pārvaldē strādājošajiem.

Saeima arī lems, vai nodot izskatīšanai Saeimas komisijās vairākus deputātu iesniegtus likumprojektus politisko partiju sistēmas pilnveidošanai. Cita starpā deputāti rosina palielināt biedru skaitu partijās, kas vēlas piedalīties Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Tāpat Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās deputātu izstrādātos grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, rosinot mikrouzņēmumiem saglabāt nodokļa likmi deviņu procentu apmērā pirmajos trīs darbības gados.

Parlamenta darba kārtībā ir likuma grozījumi, ar ko plānots autoceļiem novirzīt finansējumu no akcīzes nodokļa, 2020.gadā sasniedzot 80 procentus.

Deputāti arī lems, vai turpināt strādāt ar vēl 15 likumprojektiem, kuru izskatīšana nav pabeigta 11.Saeimā, tostarp ar grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai.

Ar grozījumi Ēku energoefektivitātes likumā plānots ieviest Eiropas Savienības (ES) direktīvas prasības un noteikt pienākumu tiešās pārvaldes iestādēm pirkt un nomāt energoefektīvas ēkas. Savukārt ar grozījumiem Enerģētikas likumā paredzēts ieviest ES direktīvu, lai veicinātu energoefektitvitātes uzlabošanu, kā arī kopīgo interešu projektu attīstību.

Tāpat Saeima lems par rudens sesijas slēgšanu šī gada 22.decembrī un ziemas sesijas sākšanu nākamā gada 9.janvārī.

Saeimas 18.decembra sēdes darba kārtībā iekļauti 45 jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/izzk.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/ywd8.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI