DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES mājā viesosies karikatūru izstāde par ES projektu sasniegumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No š.g. 1. - 23. decembrim ES mājā ir apskatāma karikatūru izstāde, kurā ar vieglu smaidu atspoguļoti Valsts kancelejas un Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) administrēto Eiropas Sociālā fonda projektu sasniegumi – rezultāti un ieguvumi iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vadītājs Haralds Beitelis stāsta: "Ir pierasts par Eiropas fondiem domāt un runāt sarežģītā valodā, nāk prātā biezas atskaites, aiz kurām bieži vien pazūd projekta nozīme un tā praktiskie rezultāti. Ar šo izstādi gribam parādīt sasniegumus, praktiskos ieguvumus, ko ESF projekti snieguši ikvienam no mums tik dažādās jomās. Ar viesošanos ES mājā mēs noslēdzam karikatūru izstādes tūri, tāpēc aicinām ikvienu atnākt apskatīt izstādi un gūt iedvesmu jaunām idejām."

Izstāde ES mājā (Aspazijas  bulvārī 28, 2. stāvā) ir atvērta ikvienam darba dienās no plkst. 10:00 – 18:00.

Valsts kanceleja un SIF 2007. – 2013. gada ES struktūrfondu plānošanas periodā uzraudzīja 279 ESF finansētu projektu ieviešanu vairāk nekā 12 miljonu eiro apmērā. Izstādei izvēlētie projekti raksturo to dažādību. Izstādē atspoguļoti tie, kas stiprinājuši nevalstisko organizāciju spējas piedalīties valsts un pašvaldību lēmumu pieņemšanā, redzami arī NVO radīti jauni pakalpojumi iedzīvotājiem. Vairākas karikatūras veltītas administratīvo šķēršļu mazināšanai un uzlabojumiem valsts un pašvaldību sniegto pakalpojumu kvalitātē.  Karikatūras zīmējis pazīstamais mākslinieks - karikatūrists Zemgus Zaharāns.

Karikatūras apskatāmas arī elektroniskā formā.

Baiba Jakovļeva,
Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta konsultante-tehniskās palīdzības projekta vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI