DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kozlovskis: Gruzija ir svarīgs partneris iekšlietu jomā ne tikai Latvijai, bet visai Eiropas Savienībai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
26. novembrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās vizītes Gruzijā laikā, Tbilisi tikās ar Gruzijas iekšlietu ministru A.Čikaidzi, lai pārrunātu nozares aktualitātes un savstarpējo sadarbību.

"Ņemot vērā saspringto politisko situāciju Austrumeiropas reģionā, kas ir saistīta ar krīzi Austrumukrainā, robežu drošība kļūst arvien aktuālāks izaicinājums gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī. Tikai cieši sadarbojoties mēs varam nodrošināt efektīvu mūsu robežu drošību," norādīja R.Kozlovskis.

Divpusējās tikšanās laikā ministrs īpaši atzīmēja mūsu valstu ciešo sadarbību robežu apsardzības jautājumos, kur regulāri notiek dažādas aktivitātes kā ekspertu, tā arī dienestu vadītāju līmenī. Jau piecus gadus Gruzijā darbojas Latvijas Valsts robežsardzes sakaru virsnieki, kuri sniedz atbalstu robežpārbaužu veikšanā, cīņā ar nelegālo migrāciju, kā arī vīzu izsniegšanas jautājumos.

"Gruzija ir svarīgs partneris iekšlietu jomā ne tikai Latvijai, bet arī visai Eiropas Savienībai kopumā. Latvija 2015.gada pirmajā pusē būs Eiropas Savienības padomes prezidējošā valsts, tāpēc vēlos vēlreiz apliecināt, ka viena no stratēģiskajām prioritātēm Latvijas prezidentūras laikā būs attiecību stiprināšana starp Eiropas Savienību un Austrumu partnerības dalībvalstīm, tai skaitā ciešāka sadarbība tieslietu un iekšlietu jomā," uzsvēra ministrs.

Divpusējās tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī Eiropas Savienības aktuālos izaicinājumus cīņā ar organizēto noziedzību un terorismu, kā arī migrācijas pārvaldības un tiesiskās sadarbības jautājumus.

Daiga Holma
Iekšlietu ministra padomniece
Sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI