DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Vēstniece Astra Kurme darba vizītē apmeklē Kirovas apgabalu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā informē:
No 20. līdz 21. novembrim Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme reģionālajā darba braucienā apmeklēja Kirovas apgabalu. Vēstniece tikās ar Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu (Nikita Belykh), Kirovas mēru Vladimiru Bikovu (Vladimir Bykov) un citiem apgabala, kā arī pilsētas administrācijas pārstāvjiem.

Tika pārrunāta līdzšinējā Latvijas un Kirovas apgabala sadarbība gan ekonomikā, gan kultūras jomā. Kirovas apgabalu interesē sadarbība ar Latviju piena produktu pārstrādē, kokapstrādē, tūrismā un farmācijas jomās. Tika pārrunātas iespējas veicināt sadarbību starp pilsētām, lai pārņemtu pieredzi municipālo jautājumu risināšanā. Vēstniece A. Kurme tikās arī ar Kirovas apgabala Tirdzniecības un rūpniecības palātas un uz eksportu orientēto mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta centra pārstāvjiem.

Kirovas pilsētas Aleksandra Hercena bibliotēkā vēstniece tikās ar sabiedriskās organizācijas "Krievija - Latvija" pārstāvjiem, kas daudzu gadu garumā vecinājuši Latvijas – Krievijas kultūras un izglītības sadarbību. Tika pārrunāti gan jau iesāktie projekti, gan arī nākotnes ieceres. Vēstniece apmeklēja arī Raiņa muzeju, kas atrodas Kirovas apgabala Slobodskā (Slobodskoi). Rainis tur atradās izsūtījumā no 1899. līdz 1903. gadam. Slobodskā un viņš pabeidza savu pirmo dzejoļu krājumu "Tālas noskaņas zilā vakarā", kā arī pārtulkoja latviski pasaules literatūras lieldarbus.

Latvijas prezidentūras ES kultūras programmas ietvaros Kirovā 2015. gada maijā paredzēts atklāt Rainim un Aspazijai veltītu izstādi.

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI