31. oktobrī, 2014
TĒMA: Politika

Latvijas diplomāti piedalās politisko represiju upuru piemiņas dienas pasākumos Sanktpēterburgas Ļevašovas memoriālajā kapsētā

Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā informē:
30. oktobrī Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā pārstāvji kopā ar Sanktpēterburgas administrācijas, Sanktpēterburgā akreditēto ģenerālkonsulātu pārstāvjiem un Sanktpēterburgas latviešu biedrību piedalījās politisko represiju upuru piemiņas dienas pasākumos Ļevašovas memoriālajā kapsētā (Levashovo Memorial Cemetery; Левашовское мемориальное кладбище). Piemiņas pasākumā dalībnieki nolika ziedus represēto latviešu piemiņas vietā.

Ļevašovas memoriālā kapsēta ir piemiņas vieta politisko represiju upuriem, kuri apbedīti no 1937. gada līdz 1954. gadam. Pēc oficiālas informācijas memoriālajā kapsētā apbedīti vairāk nekā 47 tūkstoši cilvēku, tajā skaitā daudzi minētajos gados Ļeņingradā dzīvojošie latvieši.

Ļevašovas memoriālā kapsēta kā politisko represiju upuru piemiņas vieta ierīkota pagājušā gadsimta 90. gados.

Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta pārstāvji kopā ar Sanktpēterburgas latviešu biedrību pārstāvjiem ik gadus piedalās politisko upuru piemiņas pasākumos 30. oktobrī un 14. jūnijā.

Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā