DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs piedalās konferencē Uzbekistānā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
29. oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās starptautiskajā konferencē „Sadarbības attīstīšana ekoloģiskās katastrofas seku mazināšanā Arāla jūras baseinā” (“Development of Cooperation in the Aral Sea Basin to Mitigate Consequences of Environmental Catastrophe”), kas notika Uzbekistānā, Urgenčas (Urgench) pilsētā.

Arāla jūras izzušanas sekām un ar to saistītajiem ekoloģiskā piesārņojuma draudiem veltītajā uzrunā A. Pildegovičs uzsvēra Latvijas gatavību vides ilgtspējīgas attīstības jautājumus Centrālās Āzijas reģionā iekļaut gaidāmās prezidentūras ES Padomē darba kārtībā. Viena no iespējām kompleksi izskatīt vides jautājumus būs gaidāmajā forumā "Green Bridge Forum", kas notiks Rīgā 2015. gada pirmajā pusē. Uzrunā valsts sekretārs minēja arī Latvijas uzņēmumu iesaisti ūdens attīrīšanas sistēmas iekārtu uzlabošanā un kopdarbu ar Uzbekistānas speciālistiem ūdens attīrīšanas jomā.

Konferenci organizēja Starptautiskais Arāla jūras glābšanas fonds. Tās dalībniekiem tika nolasīta Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova (Islam Karimov) uzruna un demonstrēta ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūna (Ban Ki-moon) videouzruna. Konferencē uzstājās vairāki ANO sistēmas organizāciju pārstāvji, Pasaules Bankas, vairāku valstu palīdzības fondu un Centrālās Āzijas valstu valdību pārstāvji. Konferencē kopumā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieki no gandrīz 30 valstīm, un nobeigumā tika pieņemts noslēguma dokuments.

A. Pildegovičs tikās arī ar Uzbekistānas premjerministra pirmo vietnieku Rustamu Azimovu (Rustam Azimov), ar kuru pārrunāja Latvijas un Uzbekistānas ekonomiskās sadarbības jautājumus.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI