DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijā attīstīs platformu, kas stiprinās sadarbību zinātnē un uzņēmējdarbībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šo piektdien, 31. oktobrī Ministru prezidente kopā ar Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes pārstāvjiem runās par zinātnei piešķirto valsts finansējumu 2015. gadam un vienotas tehnoloģiju pārneses platformas izveidi.

Tikšanās laikā Finanšu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji iepazīstinās padomes dalībniekus ar valsts budžeta 2015. gadam un vidējam termiņam (2015.–2017. gadam) sagatavošanas gaitu un budžeta bāzē iekļauto finansējumu zinātnei. Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji sniegs informāciju arī par iesniegtajām jaunajām politikas iniciatīvām, kas vērstas uz zinātnes un pētniecības attīstību.

Padomes dalībnieki pārrunās arī inovāciju attīstības iespējas un to sekmēšanu līdz ar vienotas tehnoloģiju pārneses platformas izveidi. Platformas mērķis (atbilstoši Viedās specializācijas stratēģijas prioritātēm) ir veicināt jaunu zināšanu un tehnoloģiju radīšanu un to pārnesi uzņēmējdarbībā, attīstot jaunu pakalpojumu un produktu ar augstu pievienoto vērtību izstrādi.

Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģiskā padome ir koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt saskaņotu starpinstitūciju sadarbību un īstenot sekmīgu pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politiku, kā arī Viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu un uzraudzību.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI