DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rēzeknē Latgales reģiona pierobežas pašvaldību vadītājus informēs par drošības izaicinājumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 31.oktobrī, Rēzeknē, Valsts robežsardzes koledžā notiks Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas kopīgi rīkotais seminārs pašvaldību vadītājiem un atbildīgajām amatpersonām „Valsts apdraudējuma pārvarēšana". Seminārā dalībniekus informēs, kā rīkoties valsts apdraudējuma gadījumos, kāda ir katras institūcijas atbildība un kādai jābūt šo institūciju saskaņotai rīcībai.

Seminārā piedalīsies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

''Notikumi Ukrainā ir mainījuši izpratni gan par drošību kopumā, gan par valsts neatkarības un tās vērtību neaizskaramību. Ja līdz šim ārējās un iekšējās drošības politikas bieži tika attīstītas paralēli, tad tagad acīmredzams, ka iekšējā drošība rada vistiešāko ietekmi uz ārējo drošību.

Tāpēc vēl jo nozīmīgāka ir kļuvusi civilmilitārā sadarbība, uz kuru balstās nacionālās drošības sistēma kopumā. Acīmredzams, ka pašvaldību loma ir ārkārtīgi svarīga gan identificējot minētos riskus un informējot par tiem kompetentās valsts institūcijas, gan aktīvi piedaloties to novēršanā, lai kopējiem spēkiem tiktu garantēta mūsu valsts, mūsu Latvijas drošība," norāda Kozlovskis.

Pašvaldību vadītāji un atbildīgās amatpersonas seminārā iegūs informāciju par rīcību situācijās, kad tiek īstenoti pasākumi ar mērķi apdraudēt drošības situāciju konkrētā pašvaldībā, tādejādi apdraudot drošību valstī kopumā. Tāpat seminārā tiks pārrunāta valsts institūciju un pašvaldību sadarbības kārtība situācijās, kad jānovērš valsts apdraudējums.

Daiga Holma
Ministra  padomniece sabiedrisko
attiecību jautājumos

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI