DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Samazinoties degvielas cenām, septembrī ievērojami pieauguši auto degvielas mazumtirdzniecības apjomi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,3 %. Kopumā šī gada pirmajos trīs ceturkšņos mazumtirdzniecības apgrozījums bija par 3,6 % lielāks nekā 2013. gada attiecīgajā periodā (salīdzināmās cenās, sezonāli neizlīdzināti dati).

Samazinoties degvielas cenām, septembrī ievērojami pieauga  auto degvielas mazumtirdzniecības apjomi - par 11 %, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri. Auto degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums nodrošināja gandrīz pusi no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma.

Septembrī mazumtirdzniecības apjomi pieauga pārtikas preču grupā – par 3,3 %, salīdzinot ar 2013.gada septembri, un  deva gandrīz 1/4 no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma.

Nepārtikas preču (bez auto degvielas) mazumtirdzniecības apjomi pieauga nedaudz lēnāk - par 2,5 % - nekā pārtikas preču mazumtirdzniecības apjomi. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums deva apmēram 1/4 no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma. Visstraujāk pieauga mājsaimniecības elektropreču mazumtirdzniecība. Iedzīvotāji biežāk iepirkās, izmantojot pasta pakalpojumus un internetu. Visstraujāk saruka audio un video ierakstu un ierīču mazumtirdzniecība un mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā netirgo pārtikas produktus.

Prognozējams, ka turpmākajos mēnešos saglabāsies mazumtirdzniecības apjomu pieaugums, ko pozitīvi ietekmēs privātā patēriņa pieaugums.

Vita Skuja
EM Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļas referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI