DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Karavīri un zemessargi sakops Brīvības cīņu piemiņas vietas; aicina iesaistīties arī sabiedrību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Arī šogad, turpinot pirms vairākiem gadiem atjaunoto tradīciju, Nacionālie bruņotie spēki rīkos Brīvības cīņu piemiņas un kritušo karavīru kapu sakopšanas talku.

Talkā, kas notiek no 27.oktobra līdz 7.novembrim, karavīri un zemessargi, kā arī viņu ģimenes locekļu sakops 64 dažādas kauju piemiņas un karavīru atdusas vietas visos Latvijas novados. Daudzviet uzkopšanas darbi tiks veikti arī citās dienās.

2009.gadā, svinot Latvijas armijas 90.gadadienu, tika atjaunota tradīcija karavīriem un zemessargiem piedalīties Brīvības cīņu vietu, 1.un 2.pasaules kara piemiņas vietu un karavīru kapu vietu sakopšanā. Togad talkā piedalījās 1800 karavīru un zemessargu, sakopjot vairāk nekā 40 piemiņas vietu un kapu.

Pērn tajā piedalījās vairāk nekā 1500 karavīru un zemessargu, kā arī viņu ģimenes locekļu, sakopjot aptuveni 77 dažādas piemiņas vietas.

Brīvības cīņu piemiņas vietu un karavīru kapu sakopšanas talkas tradīcija aizsākās 20.gadsimta 30.gados. Tad katrs Latvijas armijas pulks piedalījās tā tuvumā esošo cīņas vietu un kritušo karavīru piemiņas vietu sakopšanā, uzskatot to par goda un cieņas apliecinājumu. Šajās talkās aktīvi iesaistījās visa sabiedrība - skolēni, jaunieši, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, pilsētu un lauku iedzīvotāji.

Arī mūsdienu bruņotie spēki aicina sabiedrību iesaistīties aktīvā talkošanā, ikvienam Latvijas iedzīvotājam pirms brīvības cīnītāju piemiņas dienas 11.novembrī sakopjot kādu no piemiņas vai kapu vietām.

Papildu informācija:

AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI