DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Starptautiskās mācībās „Red Knight 14” Latvijā procedūras militāro operāciju plānošanā pilnveidos piecu valstu karavīri

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 29.oktobra līdz 7.novembrim Latvijā, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, norisināsies ikgadējās Dānijas Bruņoto spēku organizētās mācības „Red Knight 14”.

Dānijas divīzijas štāba vadībā  tās sastāvā iekļauto Baltijas valstu kājnieku brigāžu štābi izstrādās savus kaujas plānus atbilstoši mācību scenārijam un mērķiem. To laikā vienības uz kartes izstrādās operāciju plānu un veiks to koordināciju ar iesaistītajām vienībām saskaņā ar NATO militārā lēmuma pieņemšanas un vienību standarta operāciju procedūrām, tāpēc mācību norisi atbalstīs arī NATO Apvienoto spēku pavēlniecība Brunsumā.

Mācību "Red Knight 14" mērķis ir brigāžu līmeņa štāba personāla individuālā, speciālā un kolektīvā apmācība, kā arī štāba un personāla iemaņu pilnveidošana operāciju plānošanā un vadīšanā.

Mācību scenārija operāciju rajons ir Latvijas teritorija, kurā Dānijas divīzijas sastāvā esošās vienības veic dažāda veida militārās operācijas.

Mācībās piedalīsies 300 karavīri no Dānijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un ASV bruņotajiem spēkiem.

Mācības "Red Knight 14" ir viens no apmācību cikla "Knight 15" posmiem, kuru mērķis ir sagatavot iesaistītās vienības cikla noslēguma mācībām, kurās vērtēs apgūto.

Apmācību cikls 2014. un 2015.gadam, kas tika uzsākts augustā un galvenokārt norisinās Latvijā, sastāv no vairākām mācībām.

No 25. līdz 28.augustam Latvijā, Vidzemē un Zemgalē, notika apvidus izlūkošanas mācības "Errant Knight 14", kurām seko mācības "Red Knight 14". Apmācību ciklu noslēgs mācības "Yellow Knight 15", kuru laikā vienības izspēlēs izstrādātos operāciju plānus kaujas datorsimulācijas sistēmā.

2013.gada 12.aprīlī Latvija un Dānija parakstīja Saprašanās memorandu par Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes iekļaušanu Dānijas divīzijā. Tajā ir iekļautas arī divas Dānijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas kājnieku brigādes.

Dānijas un Latvijas bruņoto spēku karavīru dalība kopējos vingrinājumos nodrošina veiksmīgas sadarbības iespējas, kā arī sadarbību ar citām NATO dalībvalstīm militāro operāciju laikā. Latvijas bruņoto spēku karavīru dalība divīzijas līmeņa mācībās paaugstina karavīru profesionālās zināšanas un sadarbības partneriem sniedz iespēju atkārtoti pārliecināties par mūsu karavīru augsto sagatavotību.

AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI