DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Nīderlandiešu biznesa un kultūras delegācija tiekas ar sadarbības partneriem Latvijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Nīderlandē informē:
23. un 24. oktobrī Rīgā norisinās Ziemeļnīderlandes biznesa un kultūras grupas pieredzes apmaiņas vizīte, kuras ietvaros notiek tikšanās ar darījumu partneriem Latvijā. Brauciens tiek organizēts ar Latvijas vēstniecības Nīderlandē un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Nīderlandē pārstāvniecības atbalstu. Delegāciju vada Drentes (Drenthe) provinces ekonomikas komisārs Ards van der Tuks (Ard van der Tuuk), un tajā ir arī Ziemeļnīderlandes kultūras centra K&C, pētījumu biroja Elles Bulder un mediju kompānijas Figuli pārstāvji. Vizītē piedalās arī Latvijas goda konsuls Ziemeļnīderlandē Jākobs Emmelkamps (Jacob Emmelkamp).

Delegācija tikās ar nodibinājuma "Rīga 2014" vadību, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamo sadarbību projektā par Hanzas savienību. Tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības un muzeja Mencendorfa nams pārstāvjiem, tika apspriesti esošie sadarbības projekti ar Nīderlandi, kā arī 2016. gadā plānotais kopprojekts "Tulpes".

Sarunā ar Latvijas Leļļu teātra vadību kultūras centra K&C direktors Johans de Nords (Johan de Noord) pārrunāja rīdzinieku iespējamo dalību starptautiskajā leļļu teātru festivālā, kas Nīderlandē notiek reizi divos gados. Televīzijas režisore un dokumentālo filmu autore Gisela Malanta (Gisela Malant) tikās ar Latvijas Televīzijas pārstāvjiem. Viņa aicināja kolēģus veidot starptautisku televīzijas programmu par kultūru bērniem vecumā no 8 līdz 12 gadiem.

24. oktobrī delegācijas pārstāvji iepazīsies ar Nacionālās bibliotēkas jauno ēku un tehnoloģijām, īpaši IT jomā. Delegācija apmeklēs arī Ventspili, kur tiksies ar Ventspils domes Ekonomikas pārvaldes pārstāvjiem, iepazīsies ar Ventspils Elektronikas fabrikas piedāvājumu izpildīt pasūtījumu, bet Augsto tehnoloģiju parkā apspriedīs sadarbību pētniecības un attīstības jomā. Vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas ražotāju piedāvājumu, uzņēmumu iespējām slēgt konkrētus sadarbības līgumus.

Latvijas vēstniecība Nīderlandē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI