DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Augulis: ES valstu ilgtspējīgas izaugsmes pamatā ir jaunu darba vietu radīšana

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šobrīd ir svarīgi nezaudēt īsto brīdi vajadzīgajiem uzlabojumiem, vienlaikus nenovirzoties no izvirzīto mērķu īstenošanas. Tā ceturtdien, 23.oktobrī, Briselē (Beļģijā), piedaloties augstākā līmeņa Trīspusējā sociālajā samitā izaugsmei un nodarbinātībai, uzsvēra labklājības ministrs Uldis Augulis.

Sanāksmē piedalījās arī sociālie partneri – Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji. Samita laikā norisinājās sarunas par ekonomiskās izaugsmes turpmāku sekmēšanu un nodarbinātības veicināšanu, nodrošinot jaunu darba vietu rašanos. Galvenais sarunu temats Eiropa 2020 stratēģijas kontekstā bija investīciju veicināšana un konkurētspēja.

Ministrs klātesošajiem uzsvēra, ka būtiskākā nozīme Eiropa 2020 stratēģijas īstenošanā ir iekļaujošas un ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšana. Tas ir būtiski tieši šobrīd, kad Eiropa atlabst no nesenās ekonomiskās krīzes. Tā parādīja, ka šo abu aspektu ignorēšana rada būtiskas sekas sabiedrībā un ekonomikā kopumā. Tāpēc turpmāk jānodrošina ne tikai stabilitāte, bet jāsekmē iekļaujoša nodarbinātība un ekonomiskā izaugsme ilgtermiņā.

"Galvenais uzdevums ir sekmēt nodarbinātību – radīt pēc iespējas vairāk jaunas darba vietas un sekmēt konkurētspēju Eiropas Savienībā. Tā nodrošināšanai ļoti nepieciešama izsvērta publisko un privāto investīciju programma. Visām dalībvalstīm jābūt iespējām izmantot finanšu instrumentus atbilstoši to būtiskajām vajadzībām. Mēs sagaidām pozitīvus rezultātus no jaunizveidotās darba grupas, kas identificēs ilgtspējīgus investīciju projektus. Svarīgi ir garantēt, lai investīcijas šo projektu īstenošanā rada jaunas un kvalitatīvas darba vietas," akcentēja U.Augulis. 

Jau vēstīts, ka samitā piedalās Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs (Herman van Rompuy), Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barozu (José Manuel Barroso), kā arī Eiropas Savienības Padomes (ES) Prezidentūras augstākās amatpersonas, divu nākamo Prezidentūru pārstāvji, darba devēju un arodbiedrību pārstāvji. Pasākums ir augstākā līmeņa sociālā dialoga platforma. Tā mērķis ir sekmēt sarunas ar sociālajiem partneriem ES līmenī un turpināt diskusijas par Eiropa 2020 stratēģijas ieviešanas jautājumiem.

Trīspusējais sociālais samits notiek divas reizes gadā, tieši pirms Eiropadomes sanāksmes, tādējādi nodrošinot viedokļu apmaiņu ar sociālajiem partneriem par aktuālajiem, Eiropadomes darba kārtības jautājumiem. Samita uzdevums ir nodrošināt saikni starp Eiropadomi, ES Padomi, Eiropas Komisiju un sociālajiem partneriem.

Liene Užule, labklājības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI