DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Plāno atbalstīt bērnu un pusaudžu drošībai veltītas aktivitātes

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrija (LM) rosina piešķirt papildu finansējumu Valsts bērnu tiesību aizsardzības (VBTAI) inspekcijas aktivitāšu īstenošanai 2015. un 2016.gadā.

Tādējādi paredzēts nodrošināt bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116 111 konsultācijas un atbalsta sniegšanu par drošību internetā. Tāpat plānots sniegt psiholoģisku palīdzību, izmantojot e-konsultācijas.

Projekta Net-Safe Latvia, kura izstrādātājs ir Latvijas Interneta asociācija, ietvaros notiks arī bērnu, jauniešu, skolotāju un vecāku informēšana un izglītošana par drošību internetā (konferences, semināri, sociālās kampaņas, konkursi, diskusijas, apmācības, izstrādāti dažādi izdales materiāli utt.).

Paredzēts arī organizēt akciju Drošāka interneta diena Starptautiskās drošāka interneta dienas ietvaros, organizēt radošās darbnīcas bērniem un pusaudžiem (3.-9.klase) par interneta drošību, atbildību, iecietību un citām tēmām.

Projekta galvenais mērķis ir izglītot sabiedrību par drošību internetā un radīt iespēju elektroniski un, zvanot uz VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111, ziņot par pārkāpumiem interneta vidē.

Nepieciešamais valsts budžeta finansējums ir 48 075 eiro, tai skaitā 40 062,5 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums un 8 012,5 eiro valsts budžeta priekšfinansējums Eiropas Komisijas līdzfinansējuma gala maksājuma daļai.

Iepriekšminēto paredz informatīvais ziņojums Par papildu valsts budžeta saistību uzņemšanos Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF – Connecting Europe Facility) līdzfinansētā projekta labklājības jomā īstenošanai. Ceturtdien, 23.oktobrī, tas izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Tas vēl ir jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

VBTAI ir labklājības ministra pārraudzībā esoša iestāde, tāpēc ministrijai kā atbildīgajai par bērnu tiesību aizsardzības un bērnu un ģimenes politikas izstrādi, ir svarīgi sekmēt šīs jomas prioritāru projektu īstenošanu.

Viktorija Buraka, Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI