DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidente: valdības darbībai jābūt vērstai uz valsts labklājības celšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas uzaicinājuma partija “Vienotība”, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/ LNNK” un Zaļo un zemnieku savienība, kas savstarpēji vienojušās veidot nākamo valdību, jau uzsākušas darbu pie jaunās valdības deklarācijas un koalīcijas līguma sagatavošanas.

Kā norāda Ministru prezidente, valdības veidošanā ir nepieciešams sagatavot skaidru ceļa karti, kas iezīmētu nākamās valdības darba prioritātes un galvenos paveicamos uzdevumus.

Latvijas tautsaimniecības izaugsme, Latvijas drošība un Latvijas iedzīvotāju pārticība ir nākamās valdības prioritātes, kas šobrīd nosauktas valdības deklarācijas melnrakstā.

"Man ir svarīgi, lai mūsu valsts būtu plaukstoša un pārtikusi. Lai Latvija būtu vieta, kur cilvēki vēlētos dzīvot, strādāt un līdzdarboties valsts attīstībai un mūsu visu labklājībai. Nākamās valdības prioritātes izriet tieši no šī uzstādījuma. Latvijai ir nepieciešama strauja un ilgtspējīga, eksportā balstīta ekonomikas izaugsme, tādēļ jādomā par produktivitātes pieaugumu visās nozarēs, radot produktus ar pievienoto vērtību. Valsti veidojam mēs visi kopā, un ir svarīgi, lai labklājībā dzīvotu katrs indivīds, katra ģimene. Būtiski izstrādāt konkrētus pasākumus, kas veicina nodarbinātību un mazina nevienlīdzību, kā arī rosina pašus cilvēkus veidot jaunas darbavietas un piepildīt savus mērķus. Tāpat nepieciešams nodrošināt kvalitatīvu izglītību visos līmeņos, jo valsts izaugsme nav iedomājama bez izglītotiem cilvēkiem. Svarīgi ir arī pastiprināti rīkoties Latvijas drošības interesēs, ar to saprotot ne tikai valsts aizsardzības spēju stiprināšanu, bet arī valsts iekšējo drošību, t.sk., sakārtotu veselības aprūpi un pārliecību par rītdienu," uzsver Ministru prezidente.

Pēc Ministru prezidentes ierosinājuma ir izveidotas četras darba grupas. Trešdien, 22.oktobrī uz pirmo tikšanos sanāca darba grupa satiksmes ministra Anrija Matīsa vadībā, kura izstrādās uz tautsaimniecības izaugsmi attiecināmās valdības deklarācijas sadaļas. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja Ainara Latkovska vadītā darba grupa strādās pie jautājumiem, kas valdības deklarācijā attieksies uz Latvijas drošību. Savukārt Saeimas deputāte Ilze Viņķele vadīs darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus deklarācijā Latvijas ģimeņu pārticības celšanai. Darba grupu, kas izstrādās Koalīcijas līgumu, vadīs Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

Džeina Tamuļeviča
Ministru prezidentes preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI