DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputāti Tallinā piedalīsies Baltijas Asamblejas 33.sesijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas pārstāvji no 23. līdz 24.oktobrim uzturēsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur piedalīsies BA 33.sesijā.

Sesiju atklās Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Eiki Nestors (Eiki Nestor), Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene (Loreta Graužinienė).

Latvijas delegāciju vadīs BA viceprezidents Jānis Vucāns (ZZS), un uz Tallinu dosies arī delegācijas locekļi Jānis Ādamsons (SC), Kārlis Eņģelis (RP), Atis Lejiņš (Vienotība), Vitālijs Orlovs (SC), Romualds Ražuks (RP), Ivans Ribakovs (SC) un Juris Viļums (RP).

Triju Baltijas valstu parlamentārieši Tallinā iecerējuši runāt par digitālo parakstu kā instrumentu reģiona iekšējo robežu nojaukšanai, transporta un infrastruktūras attīstību, Eiropas Savienības Austrumu partnerību un drošu sabiedrību un reģionālo drošību. Parlamentārieši arī analizēs Baltijas valstu desmit gadus NATO, jo īpaši attiecībā uz aizsardzības spējām, resursu koncentrēšanu un atbildības sadali, kā arī diskutēs par aizsardzību un drošību fiskālās, operatīvās un stratēģiskās pārejas periodā un maigās varas izpausmēm.

BA sesijas ietvaros plānotas arī komiteju sēdes. Parlamentārieši strādās BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejā, Ekonomikas, enerģētikas un inovācijas komitejā, Tieslietu un drošības komitejā, Dabas resursu un vides komitejā, Labklājības komitejā, kā arī Budžeta un kontroles komitejā.

Sesijas noslēgumā paredzēts pieņemt BA 33.sesijas Nobeiguma dokumentu, rezolūciju, kā arī ievēlēt BA prezidentu, viceprezidentu un komiteju vadību nākamajam gadam.

BA sesijas ietvaros sasaukta arī parlamentu un izpildvaras sadarbības platforma – 20.Baltijas Padome, kurā klātesošos uzrunās BA prezidente Laine Randjerve (Laine Randjärv), Baltijas Ministru padomes Sadarbības padomes priekšsēdētājs, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet), Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Neris Germans (Neris Germanas) un Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde.

Tradicionāli sesijas ietvaros tiks pasniegtas arī ikgadējās Baltijas Asamblejas balvas. Balva mākslā šogad saņems Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis. Savukārt BA balva literatūrā tiks igauņu rakstniekam Pēteram Sauteram (Peeter Sauter), bet balva zinātnē - habilitētajam profesoram Jozam Vidam Gražulevičam (Juozas Vidas Gražulevičius) no Lietuvas.

Tāpat Baltijas parlamentārieši apbalvos Baltijas ceļa 25.gadskārtai veltītā eseju konkursa "Ko man nozīmē Baltijas ceļš?" laureātus.

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI