DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Pieredzes apmaiņā Latvijā ierodas Luksemburgas prezidentūras veidotāji

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veiksmīgi sagatavotos prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, otrdien, 21.oktobrī Rīgā viesosies Luksemburgas Ārlietu ministrijas Prezidentūras ES Padomē koordinācijas biroja vadītāja, vēstniece Sandra Teina (Sandra Thein) un pieci par prezidentūras praktiskiem jautājumiem atbildīgie pārstāvji.

Vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas prezidentūras sagatavošanas procesu, kā arī apmainīties ar pieredzi par trio prezidentūras veidošanas galvenajiem organizācijas, diplomātiskā protokola, drošības un komunikācijas jautājumiem. Luksemburgas kolēģiem paredzēta tikšanās ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktori Kristīni Pommeri un citiem sekretariāta pārstāvjiem.

Nākamā gada jūlijā Luksemburga kļūs par prezidējošo valsti jau divpadsmito reizi. Prezidentūras veidotāji no Luksemburgas ir īpaši ieinteresēti gūt zināšanas par Latvijas kolēģu ieviestajiem digitālajiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem prezidentūras veidošanā un īstenošanā, kā arī prezidentūras organizācijas izmaiņām, kas saistītas ar Lisabonas līguma stāšanos spēkā 2009.gadā.

Luksemburgas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē sekos Latvijai, savukārt kopīgo trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija. Prezidentūra Eiropas Savienības padomē tiek īstenota, sadarbojoties trim dalībvalstīm, lai nodrošinātu darba pēctecību, kā arī veicinātu resursu efektīvu izmantošanu.

Linda Jākobsone
Prezidentūras komunikācijas  un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI