DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM organizē seminārus pašvaldībām par pilsētvides un policentriskās attīstības investīciju ieviešanas principiem un mehānismu līdz 2020.gadam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2014.gada 14.oktobrī, no plkst.10:00 līdz 12:00 notiks seminārs 89 novadu pašvaldībām. Savukārt, trešdien, 2014.gada 15.oktobrī, no plkst.10:00 līdz 12:00 plānots seminārs 21 reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībām. Abi semināri notiks VARAM (Peldu ielā 25, Rīgā) 409.telpā. Seminārus būs iespējams skatīties video tiešraidē VARAM mājas lapā. Tāpat ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas atbalstu 2014.gada 15.oktobrī, no plkst.14:00 līdz 16:00 tiks organizēts seminārs republikas pilsētu pašvaldībām.

Semināru laikā plānots informēt pašvaldības par ES fondu atbalsta ieviešanas mehānismiem divos specifiskajos atbalsta mērķos, kuros ir paredzēts atbalsts pašvaldībām uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošanai atbilstoši pašvaldību attīstības programmām.

Savukārt otrajā daļā VARAM speciālisti informēs par metodiskajiem ieteikumiem vietējo pašvaldību attīstības programmu izstrādei vai aktualizācijai, t.sk. saistībā ar ES fondu atbalstu.

Atgādinām, ka valdība 2014.gada 23.oktobra sēdē apstiprināja informatīvo ziņojumu "Par pilsētvides un policentriskās attīstības investīciju ieviešanas principiem Eiropas Savienības fondos 2014.-2020.gadam", kas nosaka pilsētvides un policentriskās attīstības investīciju ieviešanas principus un mehānismu līdz 2020.gadam.

Saskaņā ar ES normatīvo regulējumu 2014.-2020.gada plānošanas periodā vismaz 5% Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma ir jāpiešķir integrētām darbībām ilgtspējīgai pilsētu attīstībai, kas paredz arī īpašu atbalsta ieviešanas mehānismu. Šie nosacījumi Latvijā tiek attiecināti uz 9 republikas pilsētām Vienlaikus informatīvais ziņojums apskata arī atbalsta sniegšanas mehānismu 21 reģionālas nozīmes attīstības centra un 89 novadu, kuros neietilpst reģionālas nozīmes attīstības centri, pašvaldībām.

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI