DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Dažādu valstu zinātnieki pulcējas kārtējā Starptautiskā vides konferencē “EcoBalt”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ no 8. līdz 10. oktobrim Rīgā norit tradicionālā starptautiskā konference par vides un ekoloģijas problēmām “ECOBALT 2014”, kas jau 19. reizi pulcē Baltijas vides speciālistus. Konference tiek organizēta kopš 1993. gada un šogad tā notiek Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes 50 gadu jubilejas ietvaros.

Konferencē piedalās referenti no Latvijas, Baltijas jūras reģiona valstīm un citi interesenti. Tā ir iespēja gan pieredzējušiem speciālistiem, gan jaunajiem zinātniekiem prezentēt savu veikumu vides izpētes jomā.

Vides zinātnieki mācās runāt ar sabiedrību tai saprotamā veidā un aicina visus līdzdarboties vides saglabāšanā un sakopšanā, ar skolu, augstskolu un pašvaldību starpniecību uzrunājot sabiedrību. Vides zinātne un sabiedrība ir viena vienība, kas savstarpēji darbojas kopējā virzienā: sabiedrības attīstība ar pieaugošu vides izglītību.

Konferences organizatori ir LU Ķīmijas fakultāte. Šogad konference tiek rīkota saistībā ar LU Ķīmijas fakultātes 50 gadu jubileju, un ir viens no LU 95 gadu jubilejas pasākumiem.

Konferences plenārsēdes notiek 9. un 10. oktobrī LU Raiņa bulvārī 19 Mazajā aulā.

Ikgadējos pasākumos ir piedalījušies daudzi Latvijas zinātnieki, kā arī konferences viesi no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Šveices, Beļģijas, Francijas, Slovēnijas, Polijas, Ukrainas, Vācijas un citām valstīm. Ik gadus ievērojama daļa dalībnieku ir studenti no dažādām augstskolām.

2013. gadā konference pirmoreiz notika ārpus Latvijas robežām - Viļņas Universitātes  Ķīmijas fakultātē. Ir zināms, ka nākošā konference notiks Igaunijā, Tartu Universitātē, kuru ir uzņēmies organizēt profesors Ivo Leito.

Papildu informācija konferences mājaslapā: www.lu.lv/ecobalt2014

Par Latvijas Universitātii

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās  studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

LU Preses centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI