DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pārresoru koordinācijas centrā atvērto durvju dienā runās par valsts attīstību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) š.g. 10. oktobrī atvērto durvju dienas ietvaros aicina ciemos 9.-12. klašu skolēnus un viņu skolotājus, lai iepazītos ar valsts attīstības plānošanas izaicinājumiem, atrodoties uz jaunas valdības veidošanas sliekšņa.

Vizītes laikā skolēni tiks iesaistīti diskusijā par to, kā sociālekonomiskas izmaiņas un politiski lēmumi var ietekmēt ikviena dzīvi un kas būtu jāņem vērā, plānojot valsts ieguldījumus tuvāko septiņu gadu periodā? Diskusijas noslēgumā skolēni izveidos savu Latvijas attīstības vīziju līdz 2020. gadam un sniegs priekšlikumus, kā mēs katrs ar savu līdzdalību varam palīdzēt valstij to sasniegt.

Lai attīstītu skolēnu izpratni par attīstības plānošanas procesu valstī, PKC sniegs ieskatu – Kāpēc ikvienam no mums ir svarīga valsts attīstība?  Kā tiek plānoti ieguldījumi valsts attīstībā? Kā un, cik viegli tiek izdarītas izvēles, plānojot publiskās investīcijas?  Un, kā ikviens no mums var ietekmēt šīs izvēles?

Plašāka informācija par Atvērtās durvju dienas pasākumiem valsts pārvaldē un pieteikšanos tai pieejama: http://www.atvertodurvjudiena.lv/ sadaļā "Apmeklē iestādi!" un twitter.com: #atvērtapārvalde.

Elīna Krūzkopa
Konsultante
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI