NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
09. novembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tiesu sistēma
5
5

„Jurista Vārds” aicina uz lasītāju un autoru forumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

„Latvijas Vēstneša” specializētajam žurnālam „Jurista Vārds” šonedēļ klajā nācis 1000. numurs. Par godu šim notikumam jau rīt norisināsies viens no vērienīgākajiem šī gada notikumiem tieslietu nozarē – žurnāla „Jurista Vārds” lasītāju un autoru forums „Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi uz valsts otrās simtgades sliekšņa”.

Diskusija tiks veltīta iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām mūsu valsts otrajā simtgadē. Pasākumu ar uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, un tajā piedalīsies autoritatīvi un vadoši Latvijas tiesiskās sistēmas pārstāvji, tostarp amatpersonas. "Jurista Vārda" autoru un lasītāju forumam izvēlēti trīs tēmu loki, kas šobrīd šķiet sevišķi aktuāli:

  • tiesiskās sistēmas efektivitāte un nākotnes ideālā tiesu sistēma;
  • tieslietu un ekonomikas mijiedarbība;
  • jurista izglītība un jurista darbs digitālajā laikmetā.

Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Forums notiks rīt, 10. novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, un tajā piedalīties aicināti visi interesenti.  Pasākumam ir jāpiesakās, aizpildot anketu.

Jāpiezīmē, ka "Jurista Vārda" lasītāju un autoru forums veltīts žurnāla 1000. laidiena iznākšanai, kas ir vērā ņemams fakts Latvijas preses vēsturē, pārspējot līdzšinējos latviešu juridiskā preses izdevuma sasniegumus. Jubilejas laidiens publicēts uz 144 lapaspusēm, tādējādi tas ir 4–5 reizes biezāks nekā parasti. Tas iecerēts kā spogulis situācijai, kādā Latvijas tiesiskā sistēma atrodas uz valsts otrās simtgades sliekšņa. 

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs: "Žurnāla 1000. laidiens – tā ir pieredze, ko 22 gadu garumā "Jurista Vārda" komanda ir ieguvusi juridiskās domas veidošanā Latvijā. No tematiskās lappuses 1995. gadā un laikraksta "Latvijas Vēstnesis" pielikuma 2000. gadā līdz patstāvīgam juridiskam preses izdevumam jau kopš 2003. gada. Šajā laikā žurnāla lappusēs ir atspoguļoti būtiskākie notikumi tieslietās, vienlaikus tas ir kalpojis kā platforma komentāriem un viedokļiem, tādējādi veicinot Latvijas juridiskās domas attīstību un daudziem palīdzot veidot izpratni par tiesisku valsti."

"„Jurista Vārda” 1000. laidiens ir vēsturisks, jo pārspēj līdzšinējos latviešu juridiskā preses izdevuma sasniegumus."

"Jurista Vārda" galvenā redaktore Dina Gailīte tūkstošā numura laidienā atskatās vēsturē, minot interesantus faktus par juridisko izdevumu līkločiem Latvijā, sākot pat ar 1880. gadu. Bet saistībā ar "Jurista Vārdu" D. Gailīte uzteic tā pamatlicēju – Latvijas Republikas oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" galveno redaktoru Oskaru Gertu, kurš 1995. gadā laikrakstā izveidoja rubriku "Jurista Vārds", darbu pie tās uzticot tieslietu redaktorei Ritai Belousovai. Rubrika pakāpeniski kļuva par laikraksta pielikumu, bet 2002. gadā – par patstāvīgu preses izdevumu.

"Jurista Vārds" var lepoties ne vien ar apjomīgu datubāzi, kurā uzkrāti daudzi tūkstoši publikāciju, bet papildus tam "Jurista Vārda" elektroniskais arhīvs ir lielākā Latvijas tiesību piemērotājiem pieejamā tiesību doktrīnas krātuve. Tāpat izdevums, protams, kalpo arī kā juristu tālākizglītības rīks un aktuālās informācijas apmaiņas platforma par norisēm tieslietu sistēmā.

"Jurista Vārda" lasītāju un autoru forums "Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi valsts otrajā simtgadē" ir pirmā Latvijas juristu klātienes tikšanās, kuras mērķis ir šāda tiesībpolitiska domu apmaiņa, uz ko laipni tiek aicināti visi Latvijas tiesībnieki, kas vēlas piedalīties sarunā par mūsu valsts tiesiskās sistēmas nākotni!

Žurnāla laidiens Nr. 1000 pie lasītājiem nonāca jau 7. novembrī. Žurnāla elektroniskā versija pieejama "Jurista Vārda" mājaslapā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI