SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
26. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Likumprojekts
TĒMA: Darba tiesības
2
4
2
4

Piedalies aptaujā par darba dienu pārcelšanu!

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aptaujas mērķis ir noskaidrot, uz kuru no piedāvātajām dienām - 21. vai 28. aprīli pārcelt darbdienu 30.aprīli, jo 1.maijs ir svētku diena, vai arī to nepārcelt vispār.

LV portāla infografika

Darba likums nosaka, ka gadījumā, ja darba diena iekrīt starp svētku dienu un brīvdienām, šo darba dienu var pārcelt uz kādu no tuvākajām sestdienām šī mēneša laikā. Līdz šim attiecīgie pārcelšanas datumi tika noteikti ar Ministru kabineta rīkojumu, taču šogad, plānojot 2018. gada pārceļamās darba dienas, Labklājības ministrija aicina sabiedrību iesaistīties un paust savu viedokli par darbdienu pārcelšanu.

Labklājības ministrija, izstrādājot Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par darba dienu pārcelšanu 2018. gadā", izveidojusi aptauju par to, vai saistībā ar brīvdienu 1. maijā pārcelt darba dienu no pirmdienas, 2018. gada 30. aprīļa, uz sestdienu, 2018. gada 28. aprīli, sestdienu, 2018. gada 21. aprīli, vai darba dienu nepārcelt vispār. Sabiedrībai viedokļa izteikšanai atvēlētas divas nedēļas.

Ministru kabineta rīkojums par darba dienas pārcelšanu nākamajam gadam tiek izdots ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1. jūlijam. Tas attiecas uz visiem tiem no valsts budžeta finansējamo institūciju darbiniekiem, kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus noteikto darba un atpūtas laiku ieteikts ievērot arī visām pašvaldībām, komersantiem un organizācijām.

LV portāls aicina savus lietotājus iesaistīties Labklājības ministrijas izsludinātajā aptaujā. Aptaujas norises laiks  - līdz 8. februārim.

Sākt aptauju!


 
Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI