NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Latvijas Valsts sēro kopā ar Francijas tautu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens/ LETA

Latvijas valsts augstākās amatpersonas šodien, 14.novembrī, izteikušas nosodījumu notikušajiem šausminošajiem teroraktiem, kas 13.novembra vakarā notikuši Francijā, un Latvijas tautas vārdā pauž visdziļāko līdzjūtību Francijas tautai.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Latvijas iedzīvotājus rīt, 15.novembrī, sēru noformējumā izkārt valsts karogus.

Prezidents aicina ikvienu, izrādot savu līdzjūtību, doties pie Francijas vēstniecības.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar nežēlīgo uzbrukumu sēriju Parīzē, kuru rezultātā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 150 nevainīgu cilvēku.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Francijas ārlietu un attīstības ministru Lorānu Fabiusu  Latvijas vārdā nodeva arī līdzjūtības vēstuli. "Kategoriski nosodu terora aktus un vardarbību. Šie barbariskie uzbrukumi Parīzē atkal ir atgādinājums starptautiskajai sabiedrībai par nepieciešamību kopīgi un visiem spēkiem cīnīties pret terorismu un vardarbīgu ekstrēmismu," teikts E. Rinkēviča vēstulē.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pauž pārliecību, ka cilvēki Latvijā var justies droši, jo patlaban nav nekāda apdraudējuma indikācijas.

Valsts Drošības policija (DP) apliecina valsts augstāko amatpersonu pausto, ka terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems. DP rīcībā šobrīd nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni Latvijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI