NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
08. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents uzrunā mudina domāt par Latviju arī nākamajā simtgadē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Raimonds Vējonis: „Katram no mums ir jāapzinās, ka Latvijas veiksme ir atkarīga no katra mūsu cilvēka veiksmes. Savukārt veiksme ir atkarīga no mūsu attieksmes. Šī attieksme vispirms ir lepnums par savu valsti un tās cilvēkiem. Mēs bieži piemirstam to, cik lieliski, gudri un pašaizliedzīgi cilvēki dzīvo mums apkārt.”

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Trešdien, 8.jūlijā, Saeimas ārkārtas sesijas sēdē jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis deva svinīgo solījumu un teica uzrunu. Līdz ar to savas darba gaitas beidz bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš un Valsts prezidenta pienākumus sāk pildīt Raimonds Vējonis.

"Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas," tā Raimonds Vējonis sola Latvijas tautai, dodot svinīgo solījumu.

Savā uzrunā Saeimas sēdē Raimonds Vējonis uzsvēra, ka darbs pie tālredzīgas politikas prasīs no prezidenta pilnīgu politisko neitralitāti, spēju līdzsvarot intereses. Par nozīmīgāko darbu prezidents  uzskata valsts drošības stiprināšanu, norādot, ka tā ir ne tikai militārā drošība, jo pie nacionālās drošības pieder arī katra Latvijas iedzīvotāja drošība par savu dzīvi un savas ģimenes nākotni Latvijā.

Prezidents mudina padomāt par to, kāda izskatīsies Latvija nākamajā simtgadē; kādus praktiskus darbus mēs varam paveikt, lai mūsu mazbērni būtu lepni šeit dzīvot, strādāt un veidot ģimenes.

Raimonds Vējonis ir pārliecināts, ka "doties uz priekšu mēs varēsim tikai tad, ja visi kopā leposimies ar Latviju un ar tās cilvēku sasniegumiem gan pašu mājās, gan citur pasaulē. Nebaidīsimies uzmundrināt to, kurš uzsāk darīt kādu jaunu, nebijušu darbu. Nekautrēsimies priecāties, kad kāds no Latvijas nonāk pasaules mākslas vai zinātnes virsotnēs. [..] Šie ļaudis ir savējie – un kurš gan cits par viņiem priecāsies, kurš viņus iedrošinās, ja ne mēs paši šeit, Latvijā?"

Visu runu iespējams lasīt LV portālā vai noklausīties ziņu aģentūras LETA publicētajā video materiālā.

Svinīgā solījuma došanu klātienē vēroja arī bijušie Latvijas Valsts prezidenti, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji, valdības locekļi un citas amatpersonas.

Pēc solījuma došanas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svinīgā ceremonijā Valsts prezidentam pasniedza valsts apbalvojumus, ko viņš saņem saskaņā ar Valsts apbalvojuma likumu.

Dienas gaitā Raimonds Vējonis dosies nolikt ziedus kā pie Brīvības pieminekļa, tā arī Brāļu kapos, kam dienas vidū sekos simboliskā Valsts prezidenta amata pārņemšanas ceremonija, bet vakarā R.Vējonis piedalīsies Valsts prezidenta inaugurācijai veltītajā pasākumā.

Jaunais Valsts prezidents Raimonds Vējonis arī saņēmis apsveikuma vēstules no dažādu pasaules valstu un organizāciju līderiem, kuri viņam vēl veiksmi un panākumus, veicot atbildīgā amata pienākumus.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa darba kārtība vēsta, ka viņš savā pirmajā darba vizītē dosies uz Igauniju, kas norisināsies jau rīt, kur R.Vējonis tiksies ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu. Tāpat paredzēta tikšanās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eiki Nestoru, bet vakarā R.Vējonis piedalīsies Latvijas vēstnieka Igaunijā rīkotajā pieņemšanā latviešu kopienai.

Raimonds Vējonis ir piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas. Viņš vairākas reizes ievēlēts par Saeimas deputātu no ZZS saraksta un ir ieņēmis Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētāja amatu. Kopš 2014.gada R.Vējonis strādāja aizsardzības ministra amatā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI