NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar lidmašīnas katastrofu Francijas Alpos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Oliver Berg/ EPA

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar Vācijas zemo cenu aviokompānijas „Germanwings” pasažieru lidmašīnas „Airbus A320” bojāeju, kas devusies no Barselonas uz Diseldorfu un avarējusi Barselonetes rajonā Francijas dienvidaustrumos. Lidmašīnā atradušies 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka šajā traģēdijā izdzīvojušo, visticamāk, nav un pauž līdzjūtību par notikušo. Savu līdzjūtību Latvijas tautas vārdā bojāgājušo tuviniekiem izteicis arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ārlietu ministrija un Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lidmašīna raidīja trauksmes signālu 10.47 pēc vietējā laika neilgi pirms tā nokritusi Francijas Alpos aptuveni 2000 metru augstumā, vietā, kura nav tik viegli sasniedzama. Gan Francijas, gan Vācijas varas iestādes šobrīd cenšas noskaidrot traģēdijas iemeslus. Tiek lēsts, ka lidmašīnā atradās vismaz 40 Spānijas pilsoņi, taču lielākoties pasažieri bijuši Vācijas pilsoņi.

"Germanwings" ir Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" meitasuzņēmums. Ārzemju mediji ziņo, ka šis ir pirmais šāda veida negadījums uzņēmuma vēsturē. 2010.gadā bijis atgadījums, kad lidmašīna veikusi ārkārtas nosēšanos. Avarējusī lidmašīna ir bijusi 24 gadus veca, tomēr vēl netiek minēts, vai tieši tas varēja būt traģēdijas iemesls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI