NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
25. februārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
4
4

Pieejams diskusijas par Maksātnespējas jauno regulējumu videoieraksts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla kolāža

Saeimā notikušās ilgās un pretrunīgās diskusijas par Maksātnespējas likuma grozījumiem, kam spēkā jāstājas pēc pāris dienām - šī gada 1.martā, ir sējušas šaubas un radījušas attieksmi par lobiju interešu pārspēku īpaši tajā sabiedrības daļā, kam Maksātnespējas likuma jaunais regulējums ir aktuāls personīgi. Žurnāla „Jurista Vārds” redakcija autoru un lasītāju tikšanos cikla ietvaros 25.februārī,notika diskusija par Maksātnespējas likuma jaunā regulējuma jautājumiem, ko iespējams noskatīties LV portālā.

Diskusija notiks šodien, 25.februārī, pulksten 18  LU Bibliotēkā – centrālajā ēkā Raiņa bulvārī 19, 2.stāvā. Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču ierobežotās vietas dēļ interesentiem redakcija lūdz iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu juristavards@lv.lv.

Diskusijā ar priekšlasījumu "Jaunais regulējums Maksātnespējas likumā" piedalīsies Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs un Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes lektors Gaidis Bērziņš. Pieredzē dalīsies arī citi jomas eksperti.

Pēc G.Bērziņa priekšlasījuma ar viedokli par to, kā Maksātnespējas likuma grozījumi pēc 2015.gada 1.marta ietekmēs kreditoru interešu aizsardzību maksātnespējas procesos, vēl dalīsies AS "Reverta" Vadības juridiskā atbalsta un restrukturizācijas daļas vadītājs, Maksātnespējas likuma grozījumu darba grupas dalībnieks Rolands Neilands.

Savukārt zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators un Maksātnespējas likuma grozījumu darba grupas dalībnieks Kaspars Novicāns pastāstīs par izmaiņām valdes atbildībā un attiecībā uz izsoļu procedūrām.

Ar LU Juridiskās fakultātes atbalstu diskusiju varēs vērot videotiešraidē gan universitātes mājaslapā, gan šeit, LV portāla izvietotajā videologā no pulksten 18.

Par Maksātnespējas likuma regulējumu likumprojektu izskatīšanas laikā LV portāls ir skaidrojis rakstā "Nolikto atslēgu principu paredz aizstāt ar izvēles iespēju".

Savukārt nākamnedēļ, 3.martā, žurnāls "Jurista vārds" par maksātnespējas likuma regulējumu piedāvās īpašo žurnāla numuru, kurā vairāk nekā desmit rakstos to autori skaidros jaunā regulējuma aktualitātes un piemērošanas jautājumus.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI