NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
2
4
2
4

Jauna grāmata juristiem „Mūsdienu Latvijas jurists. 151 personība”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Grāmata „Mūsdienu Latvijas jurists. 151 personība” ir izdota 700 eksemplāru metienā, tādēļ interesantiem kavēties ar iegādi nebūtu prātīgi!

FOTO: Boriss Koļesņikovs

Šodien, 2.oktobrī, pulksten 15.00 LU Mazajā aulā notiek „Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgāda sadarbībā ar LU Juridisko fakultāti izdotās grāmatas atvēršanas svētki, klātesot tās varoņiem – žurnāla „Jurista Vārds” sadaļas „Nedēļas jurists” Latvijas tiesībniekiem. Jaunajā krājumā „Mūsdienu Latvijas jurists. 151 personība” apkopotas žurnālā triju gadu laikā (2009-2012) sadaļā „Nedēļas jurists” publicētās intervijas ar Latvijas tiesību zinātniekiem, praktiķiem un topošajiem juristiem, kā arī šo tiesībnieku fotoportreti. Interviju teksti papildināti ar aktuālo informāciju par „Nedēļas juristu” šā brīža gaitām.

Izdevums tapis žurnāla "Jurista Vārds" redakcijas un Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes sadarbības ietvaros. Redakcija, veidojot sadaļu "Nedēļas jurists", tiesībniekus uz intervijām aicināja sakarā ar kādu tieslietu sistēmai būtisku tā brīža notikumu vai intervējamā personisku profesionālu vai akadēmisku sasniegumu. Tādējādi krājums sniedz pārskatu par tieslietu sistēmas attīstību Latvijā, kā arī daudziem spilgtākajiem tās pārstāvjiem.

Savukārt "Nedēļas juristu" atbildes uz jautājumiem - darba pamatprincipi, autoritātes jurisprudencē, profesionālais sapnis, būtiskākie spriedumi, Latvijas likumi, kas būtu jāgroza, un cita sniegtā informācija – ļauj ielūkoties šo Latvijas tiesībnieku uzskatos un vērtību sistēmā.

Izdevumā, kopskaitā 151, pārstāvēti visu paaudžu un dažādu profesiju Latvijas juristi - augstskolu mācībspēki, tiesneši, prokurori, zvērināti advokāti, zvērināti notāri, Tieslietu ministrijas un citu tieslietu sistēmas iestāžu darbinieki, kā arī studenti.

LU Juridiskās fakultātes dekāne prof. Dr.iur. Kristīne Strada-Rozenberga, komentējot grāmatas veidošanas ideju, uzsver: "Sabiedrībā bieži tiek runāts par juridiskām problēmām, vienlaikus aizmirstot par juristu – cilvēku. Tomēr uzmanības vērti ir arī paši juristi, kuri diendienā pilda nebūt ne vieglos pienākumus, saskaras ar negācijām, nenovērtēta darba sajūtu, bet turpina darīt lielo un nozīmīgo darbu, sasniedzot arvien jaunas virsotnes. Un it īpaši atzinība pienākas tiem, kuri, darot šo darbu, nezaudē citas kvalitātes, citas intereses – kuri nepārstāj būt cilvēki."

Savukārt žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktore Dina Gailīte ar prieku atzīst, ka sadaļā "Nedēļas jurists" savulaik uzkrātā unikālā materiāla apkopošana grāmatas formā ir vērtīgs pienesums Latvijas juridiskās sabiedrības vērtīborientācijā un tiesību kultūras izpratnē un izaugsmes veicināšanā: "Šāds krājums ir labs ieguldījums arī Latvijas tiesību vēsturē, jo, portretējot visdažādākos mūsdienu Latvijas tiesībniekus un fiksējot viņu uzskatus, šis izdevums kļūs par vērtīgu izziņas materiālu nākotnē."  

Izdevumu drīzumā varēs iegādāties internetā (www.lv.lv/gramatas) vai "Latvijas Vēstneša" Klientu centrā Rīgā, Bruņinieku ielā 53. 100 jaunā izdevuma eksemplāri tiks izlozēti starp žurnāla "Jurista Vārds" 2015.gada 12 mēnešu abonentiem.  
 

Grāmatas atklāšanas svētku videotranslācija

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI