NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
18. jūlijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Ārlietas
2
2

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar lidmašīnas bojāeju virs Ukrainas (informācija papildināta)

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17. jūlijā, Ukrainā netālu no Krievijas robežas, Hraboves apkārtnē ir gājusi bojā lidmašīna, kas atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, kurā bijuši 298 cilvēki.

FOTO: Alyona Zykina, EPA

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar "Malaysia Airlines" gaisa kuģa "Boeing 777" avāriju. Valsts augstākās amatpersonas pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

"Latvija aicina vistuvākajā laikā un nepārprotami noskaidrot, kas tieši ir noticis. Pieprasām nodrošināt, lai promaskaviskie bruņotie separātistu spēki, kas lielā mērā kontrolē šo teritoriju, nekavētu ātru starptautisku notikušā izmeklēšanas gaitu," norādīts Ārlietu ministrijas paziņojumā presei.

Informācija papildināta 15:50

Reaģējot uz lidsabiedrības "Malaysian Airlines" lidmašīnas katastrofu Ukrainas austrumos, pasaules līderi piektdien nākuši klajā ar aicinājumiem nekavējoties veikt šīs traģēdijas starptautisko izmeklēšanu, vēsta LETA.

Kā atzinis vairums amatpersonu, jau esošie pierādījumi liecina, ka lidmašīna "Boeing 777", kas atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, visticamāk, tikusi notriekta.

Kā atzinušas ASV amatpersonas, Vašingtonai ir stipras aizdomas, ka pasažieru lidmašīna notriekta ar modernu zeme-gaiss raķeti, kuru izšāvuši Krievijas atbalstītie Ukrainas austrumos esošie separātisti.

Starp bojāgājušajiem galvenokārt ir ES pilsoņi, tostarp 173 nīderlandieši. Gājuši bojā arī 44 malaizieši, 27 austrālieši, 12 indonēzieši, deviņi briti, četri vācieši, četri beļģi, trīs filipīnieši un pa vienam Kanādas, Jaunzēlandes un Rumānijas pilsonim. Visi 15 apkalpes locekļi bija Malaizijas pilsoņi. Atlikušo upuru valsts piederība pagaidām nav noskaidrota.

Malaizijas gaisa laineris nogāzās aptuveni 40 kilometrus no robežas ar Krieviju Doņeckas apkārtnē - teritorijā, kuru kontrolē vietējo separātistu un krievu algotņu bruņotās bandas.

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka "par to, kas šobrīd notiek Ukrainā, pilnībā ir atbildīga Krievija". "Tagad ir svarīgi, lai, cik drīz vien iespējams, notiktu neatkarīga izmeklēšana," piebilda Merkele.

Lai apspriestu traģiskos notikumus Ukrainas austrumos ārkārtas sēdes sasaukusi gan ANO Drošības padome, gan Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Pastāvīgā padome.

Vairāk informācijas:

Vējonis: Notikumi Ukrainā pierāda nepieciešamību pastāvīgai sabiedroto klātbūtnei Latvijā

ES valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji izsaka līdzjūtību virs Ukrainas teritorijas notriektās civilās lidmašīnas bojāgājušo pasažieru tuviniekiem

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI