NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
17. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
7
7

Likumi.lv publisko jauno versiju (kā testu)!

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Drīzumā vietne tiks papildināta ar citām papildiespējām. Šobrīd top arī Likumi.lv mobilā versija (m.likumi.lv).

LV infografika

Jauns dizains, lietotājiem draudzīga vide un ērta funkcionalitāte – ar šādu piedāvājumu šonedēļ startējis Likumi.lv, piedāvājot portālu pilnveidotā kvalitātē, kas faktiski pašos pamatos ir pilnīgi jauna vietne, veidota pēc mūsdienīgām e-vides prasībām ar progresīviem tehniskiem risinājumiem. Pagaidām tā ir pieejama šeit: jaunie.likumi.lv (kā tests), jo līdz maija vidum būs pārejas posms, kad paralēli pieejama gan līdzšinējā, gan jaunā versija.

Pēc pārejas posma beigām jaunā versija būs pieejama jau zināmajā vietnē www.likumi.lv un nomainīs līdzšinējo jeb nu jau "veco" versiju. Likumi.lv redakcija aicina lietotājus izmantot jaunie.likumi.lv un priecātos arī par atsauksmēm jeb atgriezenisko saikni kā novērtējumu paveiktajam, kas vajadzības gadījumā palīdzētu arī pilnveidot atsevišķas detaļas.

Pārejas posma noteikšanai ir vairāki iemesli. Tā ir gan nepieciešamība pārbaudīt jaunās vietnes darbību tiešsaistē, gan laikus sagatavot lietotājus gaidāmajām pārmaiņām.

"Jaunā vietne veidota mūsdienīgā vizuālajā izpildījumā un papildināta ar vairākiem jauniem tehniskiem risinājumiem, kas lietotājiem nodrošinās gan informācijas pārskatāmību, gan noderīgas papildiespējas," vietnes izaugsmi raksturo Likumi.lv galvenā redaktore Inese Luste.

Ieskaties un izmanto! Jaunās iespējas

Jaunā vietne piedāvā vairākus būtiskus jaunievedumus:

  • jauns izvērstais meklētājs;
  • autorizācijas un sava lietotāja profila izveides iespēja;
  • tiesību aktu statusa simboli;
  • tiesību aktu saraksti pēc vairākiem izdevējiem un veidiem, kas papildināti ar filtriem;
  • iespējas pie tiesību akta (tiesību akta pase, satura rādītājs pantu līmenī, saistītie dokumenti);
  • iespējas pie pantiem (drukāt, saglabāt PDF, dalīties sociālajos tīklos, aplūkot Ministru kabineta noteikumus, kas izdoti uz panta pamata).

Detalizētāk par vietnes jaunumiem var lasīt šeit un rakstam (skat. augšā) pievienotajos informatīvajos attēlos, kas paskaidro dažus svarīgākos jaunievedumus. Vienlaikus iesakām šādu papildinformāciju:

"Drīzumā vietne tiks papildināta ar citām papildiespējām, par kurām informēsim atsevišķi. Šobrīd top arī Likumi.lv mobilā versija (m.likumi.lv)," gaidāmos jaunievedumus piesaka Likumi.lv galvenā redaktore I.Luste.

Nozīmīgs jaunievedums – autorizēšanās

Īpaši vērts būtu iepazīties ar autorizētajiem lietotājiem nodrošinātām bezmaksas iespējām:

  • veidot savus tiesību aktu sarakstus;
  • pievienot tiesību aktiem un pantiem piezīmes;
  • kā arī saņemt savā profilā vai e-pastā paziņojumus par tiesību akta izmaiņām (jauns grozījums, mainījies statuss).

Atgādinām, ka Likumi.lv ir tiesību aktu vietne, kurā tiek nodrošināta brīva un bezmaksas piekļuve sistematizētiem Latvijas Republikas tiesību aktiem.

Likumi.lv ir izveidoti 2001. gadā, lai ikviens varētu īstenot savas Latvijas Republikas Satversmes 90.pantā paredzētās tiesības: "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības." Vietnē, ko uztur un attīsta oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis", pieejama jaunākā informācija par tiesību aktiem un to izmaiņām.

Likumi.lv ir sabiedrībā populārs informācijas avots – iedzīvotāji aktīvi izmanto vietnes saturu, par ko liecina tendence – pēdējos gados būtiski pieaugusi Likumi.lv apmeklētība. Piemēram, šā gada janvārī sasniegts apmeklētības rekords – Likumi.lv lietojis katrs septītais Latvijas interneta lietotājs (vietni apmeklējuši 13,48% Latvijas interneta lietotāju). Pēc starptautiskā interneta izpētes uzņēmuma "Gemius" datiem, Likumi.lv šā gada janvārī reģistrēti 172 000 lietotāju (real user), ierindojot vortālu 15.vietā Latvijas skatītāko tīmekļa vietņu sarakstā. Šāda pozīcija Likumi.lv saglabāta arī februārī.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI