NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
03. jūlijā, 2012
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

„Latvijas Vēstneša” oficiālā elektroniskā publikācija

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākot ar 2012.gada 1.jūliju, interneta vietnē www.vestnesis.lv ir pieejama oficiālā elektroniskā publikācija.

FOTO: Boriss Koļesņikovs, LV

Bezmaksas pieeja izsludinātajiem normatīvajiem aktiem, to konsolidētajai versijai un skaidrojumiem nodrošina Satversmes 90.panta „Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības” realizāciju ikdienā. Šā gada 1.jūlijā Latvijā ir ieviesta oficiālā elektroniskā publikācija, kas nodrošina brīvu pieeju izsludinātajiem normatīvajiem aktiem. Šodien ir iznācis pirmais oficiālā elektroniskā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” laidiens.

"Latvijas Vēstneša" oficiālā elektroniskā publikācija tika atklāta šā gada 3.jūlijā. Atklāšanas pasākumā Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis teica: "Tieslietu ministrijai šodien ir svētki. Saeima šā gada 31.maijā ir pieņēmusi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu, kas paredz atteikšanos no papīra formā izdota laikraksta "Latvijas Vēstnesis" un oficiālas elektroniskas publikācijas ieviešanu. Man jāsaka, ka ceļš uz šī likuma pieņemšanu ir bijis gana garš un debates Saeimā bijušas pietiekami plašas."

Par elektronisko publikāciju

Oficiālā elektroniskā publikācija jeb e-publikācija ieviesta saskaņā ar 2012.gada 31.maija likumu "Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums". Likums nosaka, ka oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" ir Latvijas Republikas oficiālais izdevums un tajā publicētā informācija ir oficiāla publikācija.

Oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" brīvi un bez maksas ir pieejams interneta vietnē www.vestnesis.lv. Tāpat ikvienam bez maksas ir pieejamas normatīvo aktu konsolidētās redakcijas interneta vietnē www.likumi.lv.

"„Latvijas Vēstneša” oficiālai elektroniskai publikācijai, sākot ar 1.jūliju, ir noteikts juridisks spēks."

"Kāpēc Latvijā ir nepieciešama e-publikācija? Tas ir bieži uzdots jautājums. Tieši tā iemesla dēļ, ka šī oficiālā e-publikācija sabiedrībai ir daudz pieejamāka nekā laikraksts, jo abonementu skaits laikrakstam šā gada janvāra beigās bija 524 eksemplāri, no kuriem privātpersonas abonēja tikai 24 eksemplārus.

Ņemot vērā straujo interneta lietotāju skaita pieaugumu Latvijā, mēs uzskatām, ka šis izdevums ir daudz pieejamāks," atklāšanas pasākumā norādīja VSIA "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

 "Latvijas Vēstneša" oficiālā elektroniskā publikācija, sākot ar 1.jūliju, ir ar juridisku spēku. Informācijai, kas interneta vietnē www.vestnesis.lv publicēta pirms šā gada 1.jūlija, ir tikai informatīvs raksturs.

Latvijas Republikas oficiālais izdevums

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicē šādu informāciju: tiesību aktus un oficiālos paziņojumus. Oficiālais izdevums ir periodisks izdevums, kas iznāk otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās.

Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā oficiālajam izdevumam no 2012.gada 1.jūlija līdz 2013.gada 1.janvārim ir noteikts pārejas periods. Šajā laikā līdztekus oficiālajam elektroniskajam izdevumam tiks izdots arī laikraksts "Latvijas Vēstnesis". Abos ir vienāda publicējamā informācija, un pēc pārejas perioda beigām oficiālā publikācija būs vienīgi elektroniskā veidā.

"Oficiālais izdevums „Latvijas Vēstnesis” brīvi un bez maksas ir pieejams interneta vietnē www.vestnesis.lv."

Tas nozīmē, ka likumdevējs, iepriekš rūpīgi izvērtējot elektroniskā oficiālā izdevuma darbību, līdz ar nākamā gada 1.janvāri atteiksies no turpmākas oficiālā laikraksta izdošanas.

Oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" izdevējs ir VSIA "Latvijas Vēstnesis".

Uzziņai

Visa informācija par oficiālo izdevumu ir pieejama interneta vietnē www.vestnesis.lv, sadaļā "Par oficiālo izdevumu".

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI