NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
28. decembrī, 2011
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Valsts valoda
1
1

Rīgas dome: konkursi par latviešu valodas apguvi un sabiedrības integrāciju

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome janvārī gaida pieteikumus diviem sabiedriski nozīmīgiem konkursiem – latviešu valodas apmācības organizēšanai un sabiedrības integrācijai. Nenokavējiet pietiekšanos!

FOTO: LV Portāla infografika

Lai veicinātu sabiedrības integrāciju, kā arī rīdziniekiem palīdzētu nostiprināt latviešu valodas prasmi, 19. un 27.decembrī izsludināti divi konkursi, kurus organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pirmais – par latviešu valodas apguves veicināšanu, otrs – sabiedrības integrācijai.

Nevalstiskajām organizācijām salīdzinoši ļoti īsā laikā līdz 18.janvārim ir iespēja pietiekties "Sabiedrības integrācijas programmas projektu konkursā nevalstiskajām organizācijām". Konkursa organizētāji uzsver: tā mērķis ir sabiedrības integrācijas veicināšana Rīgā un saliedētas sabiedrības veidošanās sekmēšana, iedzīvotāju līdzdalības un sadarbības līmeņa paaugstināšana un demokrātiskas nacionālas valsts vērtību respektēšana.

Lai palīdzētu projektu pieteicējiem sagatavot pieteikumu, 6.janvārī no plkst.14 līdz 16 Rīgas domes 508.telpā tiks rīkots informatīvs seminārs, kuram jāpiesakās līdz 4.janvārim, rakstot uz e-pastu ilze.grintale@riga.lv.

Šajā konkursā var piedalīties tikai nevalstiskās organizācijas. Projekta pieteicējs var būt biedrība, nodibinājums vai reliģiska organizācija, kuras darbība saistīta ar sabiedrības integrācijas jautājumiem. Finansējums tiks piešķirts konkrētu tematisko aktivitāšu īstenošanai:

  • pilsoniskās līdzdalības un savstarpējās sadarbības attīstībai,
  • sociālās integrācijas veicināšanai,
  • iecietības veicināšanai un jebkādas diskriminācijas novēršanai.

Kopējā summa, ko plānots piešķirt konkursa projektiem, ir 70 000 latu. Projektu īstenošana jāplāno laikā no 2012.gada 1.marta līdz 2012.gada 15.novembrim.

Iesniegtie projektu pieteikumi tiks vērtēti divās grupās. Mazo projektu grupā pieprasītais finansējums nepārsniedz 1000 latus. Lielo projektu grupā pieprasītais finansējums var būt no 1000 līdz 5000 latiem, taču projekta pieteicējam jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā 5% apmērā no kopējām projekta izmaksām. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2012.gada 18.janvārim pulksten 16. RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā K.Valdemāra ielā 5. Projekta pieteikuma elektronisko versiju jānosūta uz e-pasta adresi: ilze.grintale@riga.lv ar norādi "Pieteikums konkursam". Konkursa nolikums un saistošie dokumenti pieejami interneta vietnē http://www.iksd.riga.lv sadaļā "Finansēšanas konkursi".

"Lai veicinātu sabiedrības integrāciju Rīgā, nevalstiskās organizācijas līdz 16.janvārim var pietiekties uz projektu konkursu."

Šis konkurss ir daļa no Rīgas domes uzsāktās iniciatīvas – vienlaikus tiek izstrādāta arī sabiedrības integrācijas politikas koncepcija. Šī iniciatīva tika izsludināta 16.decembrī. Patlaban notiek darbs, lai izstrādātu Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas stratēģiju 2012.–2016.gadam un rīcības plānu 2012.-2014.gadam.

Lai katrs interesents paspētu iesaistīties šajā procesā, ir jāpasteidzas. Sabiedrības integrācijas stratēģijas projekta publiskā apspriešana plānota līdz 2012.gada 6.janvārim. Sabiedrības pārstāvjiem ir iespējas viedokļus, priekšlikumus un komentārus par Sabiedrības integrācijas stratēģiju un rīcības plānu nosūtīt vēstules veidā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļai (K.Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010) vai elektroniski uz e-pasta adresi: ilona.stalidzane@riga.lv.

Papildinformācija pieejama pie Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas projektu vadītājas Ilzes Grīntāles pa tālruni 67181657 vai e-pastu: ilze.grintale@riga.lv.

Otrs konkurss, kuru 19.decembrī izsludinājis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, ir projektu konkurss "Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem". Konkurss izsludināts tāpēc, ka Rīgas iedzīvotāji izrādījuši lielu atsaucību un interesi apgūt latviešu valodu, kā to novērojuši RD pārstāvji. Tā mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju Rīgas iedzīvotājiem bez maksas apgūt latviešu valodu. Šāda iespēja attiecas uz visiem rīdziniekiem, kas legāli uzturas Latvijā un kuru dzimtā valoda nav latviešu. Izņēmums ir skolēni un bezdarbnieki, kuriem ir dotas arī citas iespējas apgūt latviešu valodu.

"Augsti vērtējot rīdzinieku vēlmi mācīties latviešu valodu, RD līdz 11. janvārim aicina pietiekties konkursā, lai saņemtu finanšu atbalstu latviešu valodas bezmaksas kursu organizēšanai."

Finanšu līdzekļi latviešu valodas apmācībai tiks piešķirti konkursa kārtībā Izglītības iestāžu reģistrā esošām izglītības iestādēm vai valsts un pašvaldības iestādēm, kas savu darbību īsteno Rīgas pilsētā un var piedāvāt latviešu valodas mācību kursus.

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz  2012.gada 11.janvārim pulksten 16 RD IKSD K.Valdemāra ielā 5, Klientu apkalpošanas centrā. Projekta pieteikums jāsagatavo saskaņā ar konkursa nolikumu. Projekta pieteikuma elektroniskā versija jānosūta uz e-pasta adresi: irina.vasiljeva@riga.lv ar norādi "Latviešu valodas projektu konkursam". Konkursa nolikums un visi saistošie dokumenti pieejami interneta vietnē www.iksd.riga.lv.

Projektu īstenošana jāplāno laikā no 2012.gada 15.februāra līdz 2012.gada 1.decembrim. Konkursa ietvaros plānots piešķirt 60 000 latu. Maksimālais finansējums vienam projektam ir 12 000 latu. Projekta pieteicējam jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā 5% apmērā no kopējām projekta izmaksām.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI