NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
17. aprīlī, 2010
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Kultūra
1
3
1
3

Kā izdevīgāk nopirkt teātra biļetes

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ietu uz teātri, nevajag lielu naudu – tikai jāpadomā, jāseko līdzi jaunumiem un jāpērk biļetes laikus vai pēdējā brīdī.

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV

Tie, kas pēdējā pusgada gada laikā apmeklē teātrus, droši vien ir pārsteigti: lai arī visi vairāk vai mazāk sākuši dzīvot taupīgāk, zāles izrādēs ir pilnas.

Valmierā – īpašā cena

Valmieras Drāmas teātrī katru mēnesi uz vairākām izrādēm skolēniem, studentiem un pensionāriem, iegādājoties biļeti, tiek piemērota 40% atlaide. Līdz ar to, ja biļetes pilna cena, piemēram, ir 7 lati, tad ar atlaidēm to var iegādāties par 4,20 latiem. Vairākām izrādēm ir īpašā cena – 5 lati (maijā par šo cenu tiek piedāvātas izrādes „Tie paši oši” un „Fantomsāpes”), un par šo cenu biļeti var iegādāties ikviens skatītājs.

Kolektīviem pieteikumiem desmit vai vairāk personām tiek piemērota 10% atlaide.

No decembra teātra repertuārā ir izrāde bērniem "Emīls un Berlīnes zēni", uz kuru, iegādājoties biļetes skolēnu grupai, skolotājam pienākas bezmaksas ieejas karte.

"Katru mēnesi Dailes teātris piedāvā vienu izrādi Lielajā zālē, uz kuru jebkura sēdvieta maksā trīs latus."

“Ja skatītājam ir vēlme iegādāties lētākas biļetes, tad pēc pirmizrādes jānogaida pāris mēnešu, jo pastāv iespēja, ka vēlāk biļetēm var tikt piemērota atlaide. Tas gan vairāk attiecas uz skolēniem, studentiem un pensionāriem,” skaidro teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Peļņika.

Lai iegādātos lētākas biļetes, noteikti jāseko jaunumiem un repertuāram teātra mājaslapā www.vdt.lv, kur katru mēnesi no 8. datuma tiek ievietots nākamā mēneša repertuārs. Ikvienam ir iespēja arī pieteikties uz teātra jaunumiem, ierakstot savu e-pastu teātra mājaslapā.

Sadarbībā ar žurnālu "Ieva" ik mēnesi „Ievas” Lasītāju kartes īpašniekiem teātris piedāvā apmeklēt vienu izrādi ar 50% atlaidi.

Uz teātri ar divlatnieku

Dailes teātrī uz izrādēm var nopirkt biļetes pat par 1,60 latiem. Noteikti ir vērts teātra mājaslapā www.dailesteatris.lv pieteikties jaunumu saņemšanai, tā laikus uzzinot par iespēju iepirkties lētāk. Teātris regulāri izsludina dažādas cenu atlaides, piedāvājot biļetes pat par 40, 50 un 60% lētāk. Iegādājoties biļetes www.bilesuparadize.lv nakts kasē no pulksten 22.00 līdz 6.00, var saņemt vēl 20% atlaidi.

Katru mēnesi Dailes teātris piedāvā vienu izrādi Lielajā zālē, uz kuru jebkura sēdvieta maksā 3 latus – kaut pirmajās rindās pašā vidū. Tā aprīlī par 3 latiem varēja noskatīties izrādi “Lodes pār Brodveju”, maijā būs “Tils Pūcesspieģelis”, bet jūnijā par šādu maksu varēs baudīt Teātra dienas koncertu “Šauj Amors bultu”. Turklāt, pērkot biļetes nakts kasē, tās maksās vien 2,40 latus.

Stundu pirms katras Dailes teātra izrādes darbojas vakara kase, kurā līdz šīs sezonas beigām biļetes, kas vēl aizķērušās, var iegādāties par īpašu cenu – tikai par 2 latiem. Gādājot par sev uzticīgo skatītāju ērtību, Dailes teātris ir radījis lojalitātes programmu, piedāvājot iegādāties Skatītāja karti, kas sniedz dažādas priekšrocības izdevīgākai biļešu iegādei, īpašām atlaidēm Dailes teātra kafejnīcā, aktuālākās informācijas uzzināšanai utt.

Tā, piemēram, aprīļa īpašais piedāvājums ir 50% atlaide uz izrādi "Priekules Ikars" 29. aprīlī. Dailes teātra Skatītāja kartes īpašnieks saņem 10% atlaidi visām repertuāra izrādēm, 30-50% atlaidi ikmēneša īpašajai izrādei, 20% atlaidi Ziemassvētku un Teātra dienas koncertiem, 10% atlaidi Dailes teātra kafejnīcā, 10% atlaidi vairākos restorānos, kā arī īpašu pārsteigumu sezonas noslēgumā kartes aktīvākajiem izmantotājiem.

"Studenti var noskatīties izrādes ģenerālmēģinājumu par vienu latu."

Skatītāja karti var iegādāties Dailes teātra kasē. Cena – 6 lati. Abonementu īpašniekiem īpašā cena – 3 lati.

Ir vēl arī citas atlaides. Grupām, sākot no 20 cilvēkiem, biļešu cenai paredzēta 10% atlaide. Līdz sezonas beigām virknei Lielās zāles izrāžu cenas pēdējās rindās pazeminātas līdz 2 latiem (pērkot nakts kasē – Ls 1,60).

Teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva atzīst: cenu akcijas un īpašie piedāvājumi gūst aizvien lielāku skatītāju interesi, liekot domāt, ka informācija par tiem sasniedz īstos adresātus – pastāvīgos skatītājus, e-jaunumu saņēmējus, sociālo tīklu (twitter.com, draugiem.lv) lietotājus.

Ģenerālmēģinājums studentiem – par latu

Atlaides piedāvā arī Nacionālais teātris. Šopavasar teātris piedāvāja atlaides uz tik daudzām izrādēm, ka “Princi un ubaga zēnu” pirmajā ložā varēja skatīties par 3,30 latiem, izrādi „Ļaunais gars”, par - 2,40 un „Lācis” - par 3,50 latiem. Pats galvenais ir pieteikties jaunumu saņemšanai, regulāri aplūkot teātra mājaslapu un biļetes iegādāties laikus.

 Kā stāsta teātra pārstāve Laura Šembele, iegādāties lētākas biļetes teātrī var visu laiku. Abonementu sistēma Nacionālajā teātrī pastāv kopš 1947. gada, un tā joprojām tiek veiksmīgi izmantota, piedāvājot skatītājiem iegādāties abonementu uz piecām teātra pirmizrādēm Lielajā zālē. Teātris abonementu īpašniekiem piedāvā 10% atlaides uz visām Nacionālā teātra izrādēm, kā arī rezervē labākas vietas uz atsevišķiem pasākumiem, koncertiem.

Teātrī ir arī citas atlaides. 50% atlaidi saņem apmeklētājs ratiņkrēslā un viņa pavadonis, piesakoties iepriekš. Pilna laika studenti biļetes uz Nacionālā teātra izrādēm Jaunajā un Aktieru zālē var iegādāties ar 20% atlaidi, tāpat katru mēnesi studentiem ir īpašs piedāvājums.

Kolektīviem, sākot no 15 skatītājiem, tiek piešķirta 5% atlaide, grupai no 30 skatītājiem - 10% atlaide uz visām Nacionālā teātra repertuāra izrādēm. Parex Express kartes īpašniekiem, Nordea Platinum  kartes īpašniekiem un  Nordea Gold  kartes īpašniekiem tiek piešķirta 15% atlaide uz visām izrādēm Nacionālajā teātrī, izņemot pirmizrādes un kopprojektus.

"Teātrī ir "Medus stunda”, kad visas biļetes nopērkamas par vienu cenu - pieci lati.  "

No 2009. gada marta, iepērkoties teātra kasē, pircējiem tiek izsniegti kuponi, kuros katru pirkumu (2 biļetes) atzīmē īpaši – iespiež zīmogu. Iepērkoties trešo un sesto reizi, biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide, bet pēc sestā pirkuma izsniedz Skatītāja karti, kas dod iespēju uz visām teātra izrādēm iegādāties biļetes ar 5% atlaidi. Katru mēnesi vēl ir īpašais piedāvājums – biļetes ar 50% atlaidi.

Gada laikā vērojama ļoti liela pircēju aktivitāte un interese par Skatītāja kartēm - tās savā īpašumā ieguvuši apmēram 550 pastāvīgie skatītāji. Skatītāja karšu īpašnieku vidējais vecums ir 54 gadi, pārsvarā tie ir rīdzinieki.

Lai ieinteresētu esošos skatītājus, kuri atnākuši uz izrādi, kopā ar informatīviem materiāliem pirms izrādēm tiek dalīti atlaižu kuponi, kas dod iespēju apmeklēt citas Nacionālā teātra izrādes ar atlaidēm. Teātris aktīvi sadarbojas ar citu uzņēmu lojalitāšu programmas biedriem, piedāvājot pastāvīgas atlaides un īpašos piedāvājumus uz Nacionālā teātra izrādēm. Katru mēnesi teātris cenšas piedāvāt arī kādu izrādi noskatīties par īpašo cenu – 3 lati; aprīlī tā ir izrāde “Kazimirs un Karolīne”.

2010. gada martā Nacionālais teātris uzsāka vēl nebijušu akciju. Tagad studenti var noskatīties izrādes ģenerālmēģinājumu par vienu latu, un pēc izrādes noskaidrot sev interesējošus jautājumus diskusijā ar izrādes režisoru. Starp citu, biļetes uz Nacionālā teātra izrādēm nomaļākās, tālākās sēdvietās par vienu latu var nopirkt ikviens.

Atlaižu ceturtdiena un „Medus stunda”

Latvijas Leļļu teātrī biļetes vislētāk var iegādāties trešdienās no pulksten 13.00 līdz 14.00. Šai laikā teātrī ir "Medus stunda”, kad visas biļetes nopērkamas par vienu cenu - 5 lati. 20% atlaide teātrī pienākas daudzbērnu ģimenēm, uzrādot vecāku pasi vai bērnu dzimšanas apliecību; tāpat 20% atlaide pienākas ģimenēm, kurās ir bērni ar īpašām vajadzībām, uzrādot apliecību; savukārt 15–29 cilvēku grupa var iegādāties  biļetes ar 5% atlaidi; 30 cilvēku un lielāka grupa  – ar 10% atlaidi.

Latvijas Nacionālā opera katra mēneša pirmajā ceturtdienā piedāvā iegādāties biļetes uz atsevišķām šī mēneša repertuāra izrādēm ar 10% līdz 50% atlaidi. Lai par to neaizmirstu, arī ir vērts pieteikties jaunumu saņemšanai, reģistrējoties Latvijas Nacionālās operas mājaslapā www.lno.lv.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI