E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14326
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
2
2

Pedagoga atalgojuma aprēķins

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. aprīlī, 2018
Santa

“Mēneša darba algu pedagogam nosaka par darba laiku astronomiskajās stundās un pedagoga darba slodzi, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, un tajā nav iekļautas tikai kontaktstundas.” Dienā 7 mācību stundas – man jābūt darbā no plkst. 8.00 līdz 13.00? Vēl 30 minūšu pusdienlaiks. Tātad – ja man nedēļā ir 31 kontaktstunda, cik stundu šajā gadījumā man jāatrodas darbavietā (astronomisko)? Bet skolotājs taču darba pienākumus pilda arī, būdams mājās! Vai direktoram ir tiesības obligāti pieprasīt, lai atrodos savā darbavietā šo astronomisko laiku?

A
atbild:
07. maijā, 2018
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 2. punktā noteikto mēneša darba algu pedagogam (izņemot augstskolu pedagogiem, koledžu direktoriem, viņu vietniekiem, struktūrvienības vadītājiem un pedagogiem, kas īsteno pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu) nosaka par darba laiku astronomiskajās stundās atbilstoši viņa darba slodzei (ieskaitot starpbrīžus starp mācību stundām, nodarbībām vai lekcijām).

No Izglītības likuma 28. pantā noteiktās izglītības iestādes patstāvības un Izglītības likuma 30. pantā noteiktās izglītības iestādes vadītāja kompetences izriet, ka konkrētu darba laiku pedagogiem nosaka izglītības iestādes vadītājs, tostarp atrašanās laiku izglītības iestādē visu pedagoga darba slodzē iekļauto amata pienākumu izpildei. Līdz ar to par darba pienākumu izpildes vietu un laiku pedagogam ir jāvienojas ar savu darba devēju – izglītības iestādes vadītāju.

Tomēr, lai saņemtu pilnīgi precīzu, vispusīgu un objektīvu atbildi, aicinām sazināties ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu, lai precizētu pedagoga amatu izglītības iestādē (vispārējās pamatizglītības pedagogs, speciālais pedagogs, profesionālās ievirzes izglītības pedagogs u. tml.), kā arī tarificētās stundas – gatavošanās un mācību stundu vadīšanai, individuālajam darbam ar izglītojamiem, klases audzināšanai u. tml.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas