E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14305
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
4
4

Valdes loceklis var atstāt amatu biedrībā jebkurā laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2018
Ilze

Labdien! Sakiet, lūdzu, kā var izmainīt biedrības dibinātāju? Biedrība dibināta 2016. gadā, dibināja divi dibinātāji (kuri ir arī valdes locekļi, katrs ar atsevišķām pārstāvēšanas tiesībām). Šobrīd viens no dibinātājiem (valdes locekļiem) vēlas izstāties no biedrības. Sakiet, kā to var izdarīt un kas šai nolūkā ir jādara? Paldies un jauku dienu!

A
atbild:
09. maijā, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 28. panta pirmo daļu pēc biedrības ierakstīšanas reģistrā biedrības dibinātāji iegūst biedrības biedra statusu. Savukārt likuma 30. pants noteic biedra tiesības jebkurā laikā izstāties no biedrības, iesniedzot rakstveida paziņojumu biedrības valdei, ja statūtos nav noteikts, ka šāds paziņojums iesniedzams citai pārvaldes institūcijai.

Pamatojoties uz Biedrību un nodibinājumu likuma 45. panta piekto daļu, valdes loceklis var jebkurā laikā iesniegt biedrībai paziņojumu par valdes locekļa amata atstāšanu. Valdes locekļa paziņojums izskatāms biedru sapulcē. Valdes locekļa pilnvaru izbeigšanās piesakāma ierakstīšanai Biedrību un nodibinājumu reģistrā, pieteikumam pievienojot biedru sapulces protokola izrakstu ar lēmumu par valdes locekļa atsaukšanu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas