E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13022
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Pēc tiesas nolēmuma uzturlīdzekļi ir jāmaksā brīvprātīgi vai piespiedu kārtā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2017
Liene

Pēc tiesas lēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu esmu izņēmusi izpildu rakstu un iesniegusi tiesu izpildītājam,jo tie bija jaizmaksā nekavējoties.Tomēr nolēmu iesniegt apelācijas sūdzību,jo nebiju mierā ar minimālo summu. Vai tādā gadījumā atbildētājs var nemaksāt uzturlīdzekļus,līdz spriedums tiks pārsūdzēts? Viņam jau ir uzturlīdzekļu parāds par vairākiem mēnešiem.

A
atbild:
13. novembrī, 2017
Līga Pauliņa
LV portāls

Lai kvalitatīvi sniegtu atbildi uz Jūsu jautājumu, būtu jāsaprot, vai esat pārsūdzējusi tiesas spriedumu par uzturlīdzekļiem, vai arī iesniegusi prasību par uzturlīdzekļu palielināšanu. Ja izņēmāt izpildrakstu, tad, visticamāk, spriedums jau bija stājies likumīgā spēkā.

Tiesas spriedums personai ir jāpilda labprātīgi. Ja persona to nedara, tad jāvēršas pie tiesu izpildītāja, ko arī esat izdarījusi. Ja tiesas spriedums ir stājies likumīgā spēkā, tad uzturlīdzekļi ir jāmaksā tiesas noteiktajā apmērā neatkarīgi no tā, vai esat vērsusies tiesā par uzturlīdzekļu summas palielināšanu. Tādējādi Jums ir tiesības prasīt visu summu no tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīža.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas