E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12238
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kustamo lietu apķīlāšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūnijā, 2017
Ainars

Sveiki! Man jau vairākus gadus ir kredītparādi, kādi 3 tūkstoši eiro. Kad varu, tad maksāju. Strādāju lauksaimniecībā. Audzinu 2 mazgadīgus bērnus viens un palīdzu 1. grupas invalīdam. Saimnieks vēlas uzdāvināt auto par labi nostrādātu gadu pie viņa. Vai tiesu izpildītājs var man atņemt dāvinājuma auto. Auto nav no jaunajiem. 1996. gada. Auto domāts ģimenes apstākļu uzlabošanai, 1. grupas invalīda pārvietošanai un iztikas pelnīšanai.

A
atbild:
05. jūlijā, 2017

Automašīnu dāvinājumā Jūs varat saņemt, vienlaikus Jums jārēķinās, ka tiesu izpildītājs šai automašīnai CSDD uzliks liegumu visa veida darbībām. Tas nozīmē, ka Jūs automāšīnu nevarēsiet pārdot.
Tālākā situācija var attīstīties dažādi. Izvērtējot parādsaistību apmēru un Jūsu veikto maksājumu regularitāti un lielumu, tiesu izpildītājs var pieņemt lēmumu vērst piedziņu uz šo transporta līdzekli – aprakstīt un izsolē to pārdot.

Konkrētajā situācijā var tikt piemērota arī Civilprocesa likuma 573. panta trešā daļa: tiesu izpildītājs kustamās lietas neapķīlā, ja varētu būt neiespējami tās pārdot un sprieduma izpildes izdevumi varētu pārsniegt no pārdošanas iegūstamo naudas summu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas