E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12237
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādnieka kontu bloķē banka pēc tiesu izpildītāja rīkojuma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūnijā, 2017
Natalija

Labdien! Sākām atdot kredītu. Sazvanījāmies ar tiesas izpildītāju, un tika sarunāts maksāt 150 € mēnesī. Pirmo maksājumu nokavējām, jo darbā pavadītais laiks bija līdz 23:00, nobloķēja karti. Pazvanīju tiesas izpildītājai, viņa saka, ka tā nebija viņa. Zvanu otro reizi, viņa saka, ka jā, tā tomēr bija viņa, un saka, lai maksājam 200 € mēnesī un viņa liks mūs mierā. Labi, piekritām. Pienāk algas diena, no kartes tiek noņemti 295€. Jautājums – vai tiesas izpildītājam ir tādas tiesības? Sarunājām vienu summu, viņa noņem no kartes gandrīz visu naudu. Mēs nedevām atļauju, tas ir pirmkārt. Un vēl viens jautājums – varbūt būtu labāk, ja mēs sarunātu un visus papīrus parakstītu, lai vairāk nebūtu tādu joku? Paldies jau iepriekš par jūsu atbildi!

A
atbild:
12. jūlijā, 2017

Tiesu izpildītājam nav jāprasa parādnieka atļauja un piekrišana konta bloķēšanai, ko veic banka, saņemot tiesu izpildītāja rīkojumu. Tas ir piespiedu izpildes process un notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem.

Jūsu gadījumā tiesu izpildītājs ir nācis Jums pretī un ļāvis veikt labprātīgus ikmēneša maksājumus parāda dzēšanai. Tā ir vispārpieņemta prakse, lai nebūtu jāsūta rīkojums uz darbavietu.

Jums ir jāraksta iesniegums tiesu izpildītājam ar lūgumu atbloķēt bankas kontu. Iesniegumā norādiet, ka konts ir nepieciešams darba algas saņemšanai. Klāt pievienojiet konta pārskatu par pēdējiem
trim mēnešiem, kur tas būtu redzams. Iesniegumā varat arī norādīt, ka apņematies bez kavējumiem veikt ikmēneša maksājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas